Levent Kaya
Köşe Yazarı
Levent Kaya
 

Bekri Mustafa bu günler için mi konuşmuş acaba?

Padişah Dördüncü Murad devrinin ünlü alkoliklerinden Bekri Mustafa, bir gün Küçük Ayasofya Camisi'nin önünden geçmektedir. O sırada musalla taşının üzerinde bir tabut vardır ama namazı kıldıracak imam yoktur ortalıkta. Cami bahçesinde beklemekten sıkılan cemaat, başında kavuğu, sırtında cübbesi ile caminin önünden geçen Bekri Mustafa'yı "hoca" zannederek namazı kıldırmasını isterler. Bekri Mustafa, "Ben hoca değilim" falan dese de dinlemezler ve zorla musalla taşının başına getirirler. Bekri Mustafa, cenaze namazını kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü kaldırır, tabutun kapağını hafifçe aralayarak meftanın kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat merak ederek, "Meftaya ne söyledin?" diye ısrarla sorunca, Bekri Mustafa durur mu, yapıştırır cevabı, "Meftaya dedim ki, öteki dünyada sana bu dünyanın durumunu sorarlarsa, Bekri Mustafa Ayasofya'ya imam oldu dersin, onlar anlar durumu!"   Özel Kalem mi dersiniz ? Danışman ya da herhangi bir şeymi ?   Kokain kullanılan resimler, tüm sosyal mecralarda liste başı olmuş durumda!   Altlarında son model "milyonluk" jeepler, kollarında bir işçinin alacağı emekli ikramiyesinden daha pahalı bir saat, kıyafetinin markasını dahi tahmin edemiyoruz. İnsanlar parasızlıktan rakıyı, birayı evde yapıp içerken "günah!"...   Bunun sulusunun günahı var da, kurusunun günahı yok mu?   Ağızdan alınan alkollü sıvılar günah iken, kokain burundan çekildiği için mi günah değil?   Diyanet bu konuda nasıl fetva verdi acaba?
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2021 - Pazar
Levent Kaya

Bekri Mustafa bu günler için mi konuşmuş acaba?

Padişah Dördüncü Murad devrinin ünlü alkoliklerinden Bekri Mustafa, bir gün Küçük Ayasofya Camisi'nin önünden geçmektedir. O sırada musalla taşının üzerinde bir tabut vardır ama namazı kıldıracak imam yoktur ortalıkta.
Cami bahçesinde beklemekten sıkılan cemaat, başında kavuğu, sırtında cübbesi ile caminin önünden geçen Bekri Mustafa'yı "hoca" zannederek namazı kıldırmasını isterler. Bekri Mustafa, "Ben hoca değilim" falan dese de dinlemezler ve zorla musalla taşının başına getirirler.
Bekri Mustafa, cenaze namazını kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü kaldırır, tabutun kapağını hafifçe aralayarak meftanın kulağına bir şeyler fısıldar.
Cemaat merak ederek, "Meftaya ne söyledin?" diye ısrarla sorunca, Bekri Mustafa durur mu, yapıştırır cevabı,
"Meftaya dedim ki, öteki dünyada sana bu dünyanın durumunu sorarlarsa, Bekri Mustafa Ayasofya'ya imam oldu dersin, onlar anlar durumu!"
 
Özel Kalem mi dersiniz ? Danışman ya da herhangi bir şeymi ?
 
Kokain kullanılan resimler, tüm sosyal mecralarda liste başı olmuş durumda!
 
Altlarında son model "milyonluk" jeepler, kollarında bir işçinin alacağı emekli ikramiyesinden daha pahalı bir saat, kıyafetinin markasını dahi tahmin edemiyoruz.
İnsanlar parasızlıktan rakıyı, birayı evde yapıp içerken "günah!"...
 
Bunun sulusunun günahı var da, kurusunun günahı yok mu?
 
Ağızdan alınan alkollü sıvılar günah iken, kokain burundan çekildiği için mi günah değil?
 
Diyanet bu konuda nasıl fetva verdi acaba?
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.