İsa Ekici
Köşe Yazarı
İsa Ekici
 

Uyarılarınızı Dinleyen Olmadı Başkan’ım

Uyarılarınızı Dinleyen Olmadı Başkan’ım     Adana’da toplu taşıma araçlarında klimaların açılması konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkan’ın şoförlere klimaları açmaları konusunda yapmış olduğu uyarı her kesimden Adanalının memnuniyeti ile karşılanmıştı. Bu uyarının karşılık bulacağına inanan Adanalılar, klima açmama konusunda var güçleri ile direnen, insanı adeta eriten şu sıcak havalarda klimanı aç diyen vatandaşı azarlayan şoförlerin bu uyarıyı dikkate alacaklarını ve bu sonra klima açacaklarını sanmışlardı. Başkan Karalar yapmış olduğu uyarı paylaşımında; bir gün kendisinin de yolcu olarak bu toplu taşıma araçlarına binebileceğini ve klima çalıştırmayanları birebir tespit edeceğini beyan etmişti. Evet, Başkan’ım, uyarınızı ciddiye alan tek bir dolmuş, özel halk otobüsü ve hatta çoğu yerde belediye otobüsü yok. Halen daha serinletici önlem olarak şoför arkadaşlar, camları açmayı, otobüslerin içi tıka basa dolu iken insanlar serinlesin(!) diye kapıları açık seyahat etmeyi uygun görüyorlar. İnsanların bu şekilde devam eden bir yolculukta can güvenliklerinin olmadığını, her an düşebileceklerini söylediğimizde ise bizlere tüm kibarlıkları (!) ile alternatif yollar gösteriyorlar. Özel taksi kullanabileceğimizi, o zaman dilediğimiz gibi yolculuk yapabileceğimizi hatırlatıyorlar. Çünkü biz o kadarını düşünemiyoruz! Sağ olsunlar bu hatırlatmayı da herkese sürekli olarak yapıyorlar. Şimdi Başkanım, Adana’da şu anda Ağustos ayını bitirdik. Eylü’de ise bir haftayı geride bıraktık.  Eylül sonlarına doğru zaten bu nefes aldırmayan sıcak havaların ateşi bir nebze olsun kırılmış olacak. Yani klima kavgası sona ermiş olacak. Sizin uyarınız da havada kalmış olacak. Bu nedenle uyarınızda dediğiniz gibi lütfen tebdili kıyafetli bir şekilde toplu taşıma araçlarını bir gezin. Uyarınızı ne kadar ciddiye alıp dinlemişler kendi gözlerinizle görün. Ayrıca belirttiğiniz gibi uyarınıza kulak asmayanlara vereceğiniz cezaya o zaman daha net karar verirsiniz herhalde. Klima konusu Adana gibi sıcak havaların insanları ağlattığı şehirlerde elzem bir ihtiyaçtır. Bu nedenle de klima konusunda direnmek halka eziyettir. Klimaların açılıp açılmama konusunun yanı sıra Sayın Başkan’ımız eğer dediği gibi kendi bireysel bir şekilde denetime çıkarsa daha net görecektir ki özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerinin birçoğunun insanlarla nasıl kavgalı halde yolculuklara devam ettiklerine. Bir sinir harbi içinde o kadar canı taşıdıklarına. Umarız Sayın Başkan’ımız herkese açık platformda açık açık paylaştığı uyarısında yaptığı çağrıya uymayanları yine uyarısında belirttiği gibi gider, denetler, yaşananları kendi gözleri ile görür. Gelişmeleri takip ediyoruz ve büyük bir merakla bekliyoruz Başkanım…
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2022 - Cuma
İsa Ekici

Uyarılarınızı Dinleyen Olmadı Başkan’ım

Uyarılarınızı Dinleyen Olmadı Başkan’ım

 

 

Adana’da toplu taşıma araçlarında klimaların açılması konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkan’ın şoförlere klimaları açmaları konusunda yapmış olduğu uyarı her kesimden Adanalının memnuniyeti ile karşılanmıştı.

Bu uyarının karşılık bulacağına inanan Adanalılar, klima açmama konusunda var güçleri ile direnen, insanı adeta eriten şu sıcak havalarda klimanı aç diyen vatandaşı azarlayan şoförlerin bu uyarıyı dikkate alacaklarını ve bu sonra klima açacaklarını sanmışlardı.

Başkan Karalar yapmış olduğu uyarı paylaşımında; bir gün kendisinin de yolcu olarak bu toplu taşıma araçlarına binebileceğini ve klima çalıştırmayanları birebir tespit edeceğini beyan etmişti.

Evet, Başkan’ım, uyarınızı ciddiye alan tek bir dolmuş, özel halk otobüsü ve hatta çoğu yerde belediye otobüsü yok. Halen daha serinletici önlem olarak şoför arkadaşlar, camları açmayı, otobüslerin içi tıka basa dolu iken insanlar serinlesin(!) diye kapıları açık seyahat etmeyi uygun görüyorlar. İnsanların bu şekilde devam eden bir yolculukta can güvenliklerinin olmadığını, her an düşebileceklerini söylediğimizde ise bizlere tüm kibarlıkları (!) ile alternatif yollar gösteriyorlar. Özel taksi kullanabileceğimizi, o zaman dilediğimiz gibi yolculuk yapabileceğimizi hatırlatıyorlar. Çünkü biz o kadarını düşünemiyoruz! Sağ olsunlar bu hatırlatmayı da herkese sürekli olarak yapıyorlar.

Şimdi Başkanım, Adana’da şu anda Ağustos ayını bitirdik. Eylü’de ise bir haftayı geride bıraktık.  Eylül sonlarına doğru zaten bu nefes aldırmayan sıcak havaların ateşi bir nebze olsun kırılmış olacak. Yani klima kavgası sona ermiş olacak. Sizin uyarınız da havada kalmış olacak.

Bu nedenle uyarınızda dediğiniz gibi lütfen tebdili kıyafetli bir şekilde toplu taşıma araçlarını bir gezin. Uyarınızı ne kadar ciddiye alıp dinlemişler kendi gözlerinizle görün. Ayrıca belirttiğiniz gibi uyarınıza kulak asmayanlara vereceğiniz cezaya o zaman daha net karar verirsiniz herhalde.

Klima konusu Adana gibi sıcak havaların insanları ağlattığı şehirlerde elzem bir ihtiyaçtır. Bu nedenle de klima konusunda direnmek halka eziyettir.

Klimaların açılıp açılmama konusunun yanı sıra Sayın Başkan’ımız eğer dediği gibi kendi bireysel bir şekilde denetime çıkarsa daha net görecektir ki özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerinin birçoğunun insanlarla nasıl kavgalı halde yolculuklara devam ettiklerine. Bir sinir harbi içinde o kadar canı taşıdıklarına.

Umarız Sayın Başkan’ımız herkese açık platformda açık açık paylaştığı uyarısında yaptığı çağrıya uymayanları yine uyarısında belirttiği gibi gider, denetler, yaşananları kendi gözleri ile görür.

Gelişmeleri takip ediyoruz ve büyük bir merakla bekliyoruz Başkanım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.