İsa Ekici
Köşe Yazarı
İsa Ekici
 

Fotoğraflara Nasıl Bakıyorsunuz?

Fotoğraflara Nasıl Bakıyorsunuz? Fotoğrafçılıkta Kalite Sorunu Fotoğrafçılık konusunda kendime güveniyorum. Ancak son zamanlarda fotoğrafların kalitesi o kadar düştü ki, ne gözüm net görüyor, ne de yazıları okuyabiliyorum. Bence fotoğraf malzemelerinde kaliteden ödün verilmiş. Yerel Seçimlerde Aday Adaylığı Süreci 2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler yaklaşıyor. Tabii ki herhangi bir aksilik olmazsa. Eskiden seçimlere bir yıl kala aday adayları çalışmalara başlar, sahada görünürlerdi. Ama artık durum değişti. Ankara’nın Belirlediği Adaylar Aday adayları artık Ankara’nın talimatına göre belirleniyor. Parti teşkilatları ve üyeleri ise sadece oy veriyor. İstediği adaya oy veremiyor, istediği adayı seçemiyor. Bir de kartvizitini doldurmak için aday adayı olanlar var ki, onlara diyecek söz bulamıyorum. Para ile Öne Çıkan Adaylar Partilerde emek vermiş, yıllarca çalışmış birçok partili, meclis üyeliği veya belediye başkanlığı için sırada beklerken, dışarıdan gelen ve para saçan adaylar öne geçiyor. Bu da beni çok sinirlendiriyor. Genel Merkezin Kriterleri Genel merkezlerde ise işler farklı yürüyor. Kimse seçimi kazanmayı veya adayın iyi olmasını umursamıyor. Adayın parası varsa, genel merkeze bağış yapıyorsa, o en iyi aday oluyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Adaylar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde birçok isim konuşuluyor. Zeydan Karalar, Hüseyin Sözlü, Fatma Güldemet Sarı, Ömer Çelik, Yücel Bayram, Bilal Uludağ, Soner Çetin, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Çelikcan, Seyfettin Yılmaz, Huriye Küpeli Kan, Mehmet Ali Bilici, Tülay Hatımoğulları Oruç bunlardan bazıları. İlçe Belediyelerinde Gizli Kapaklı İsimler İlçe belediyeleri için ise çok fazla isim yazılıp çiziliyor ama kimse açıkça aday adayı olduğunu söylemiyor. Birkaç istisna dışında. Mevcut belediye başkanları ise kendi yerlerini korumaya çalışırken, genel başkanlarından büyükşehir veya ilçe belediyelerine aday gösterilmeyi bekliyor. Bir de her seçimde bir yerlere aday adayı olmaya çalışan ama muvaffak olamayan isimler var. Kimisi yaşından dolayı, kimisi bir yerlere gösterilmediklerinden dolayı veya gösterilip kazanamadıklarından dolayı artık aday olmayacaklarını söyleyenler. Ama yine de rahat durmayıp, birilerine kendilerini pazarlatıp, sattırmaya çalışanlar var ya… Aday Adaylıklarını İlk Açıklayanlar Aday adaylıklarını ilk açıklayan isimler ise şunlar: Mustafa Halaçoğlu, Adnan Ekiz, Alper Pişkin, Tuncay Karaytuğ, Süleyman Tetik, Şehmus Uçar, Ramazan Saygılı, Niyazi Göğer, Süleyman Girmen, Tamer Dağlı, Turgut Erişmen. Bu isimler cesaret gösterip aday olduklarını ilan ettiler.  
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2023 - Pazar
İsa Ekici

Fotoğraflara Nasıl Bakıyorsunuz?

Fotoğraflara Nasıl Bakıyorsunuz?

Fotoğrafçılıkta Kalite Sorunu Fotoğrafçılık konusunda kendime güveniyorum. Ancak son zamanlarda fotoğrafların kalitesi o kadar düştü ki, ne gözüm net görüyor, ne de yazıları okuyabiliyorum. Bence fotoğraf malzemelerinde kaliteden ödün verilmiş.

Yerel Seçimlerde Aday Adaylığı Süreci 2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler yaklaşıyor. Tabii ki herhangi bir aksilik olmazsa. Eskiden seçimlere bir yıl kala aday adayları çalışmalara başlar, sahada görünürlerdi. Ama artık durum değişti.

Ankara’nın Belirlediği Adaylar Aday adayları artık Ankara’nın talimatına göre belirleniyor. Parti teşkilatları ve üyeleri ise sadece oy veriyor. İstediği adaya oy veremiyor, istediği adayı seçemiyor. Bir de kartvizitini doldurmak için aday adayı olanlar var ki, onlara diyecek söz bulamıyorum.

Para ile Öne Çıkan Adaylar Partilerde emek vermiş, yıllarca çalışmış birçok partili, meclis üyeliği veya belediye başkanlığı için sırada beklerken, dışarıdan gelen ve para saçan adaylar öne geçiyor. Bu da beni çok sinirlendiriyor.

Genel Merkezin Kriterleri Genel merkezlerde ise işler farklı yürüyor. Kimse seçimi kazanmayı veya adayın iyi olmasını umursamıyor. Adayın parası varsa, genel merkeze bağış yapıyorsa, o en iyi aday oluyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Adaylar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde birçok isim konuşuluyor. Zeydan Karalar, Hüseyin Sözlü, Fatma Güldemet Sarı, Ömer Çelik, Yücel Bayram, Bilal Uludağ, Soner Çetin, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Çelikcan, Seyfettin Yılmaz, Huriye Küpeli Kan, Mehmet Ali Bilici, Tülay Hatımoğulları Oruç bunlardan bazıları.

İlçe Belediyelerinde Gizli Kapaklı İsimler İlçe belediyeleri için ise çok fazla isim yazılıp çiziliyor ama kimse açıkça aday adayı olduğunu söylemiyor. Birkaç istisna dışında. Mevcut belediye başkanları ise kendi yerlerini korumaya çalışırken, genel başkanlarından büyükşehir veya ilçe belediyelerine aday gösterilmeyi bekliyor.

Bir de her seçimde bir yerlere aday adayı olmaya çalışan ama muvaffak olamayan isimler var. Kimisi yaşından dolayı, kimisi bir yerlere gösterilmediklerinden dolayı veya gösterilip kazanamadıklarından dolayı artık aday olmayacaklarını söyleyenler. Ama yine de rahat durmayıp, birilerine kendilerini pazarlatıp, sattırmaya çalışanlar var ya…

Aday Adaylıklarını İlk Açıklayanlar Aday adaylıklarını ilk açıklayan isimler ise şunlar: Mustafa Halaçoğlu, Adnan Ekiz, Alper Pişkin, Tuncay Karaytuğ, Süleyman Tetik, Şehmus Uçar, Ramazan Saygılı, Niyazi Göğer, Süleyman Girmen, Tamer Dağlı, Turgut Erişmen. Bu isimler cesaret gösterip aday olduklarını ilan ettiler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.