İsa Ekici
Köşe Yazarı
İsa Ekici
 

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerini rantçılardan kurtarın!

  Adanalılar tarih boyunca valilerini sevmişlerdir. Birçoğunun isimlerini kentin önemli yerlerine vermişler. Bu yüzden kentimizde “Paşa” lı isimler çoktur. Abidinpaşa Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı, Cemalpaşa Mahallesi, Şakirpaşa Havaalanı ve benzeri gibi…  Akdeniz’in tamamından sorumlu ve Cumhurbaşkanımızın sıfırındaki en yakın çalışma arkadaşı Sayın Ömer Çelik’e, Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a, Ak Parti İl Başkanı Sayın Ozan Gülaçtı’ya, Adana Ticaret Odası Başkanı Sayın Yücel Bayram’a, Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sayın Niyazi Göğer’e, Adana Sanayi Odası Başkanı Sayın Zeki Kıvanç’a, Adana Ticaret Borsası Başkanı Sayın Şahin Bilgiç’e,  TÜRKONFED Genel Başkanı Sayın Süleyman Sönmez’e ve diğer sivil toplum kuruluşu başkanlarına açık çağrımızdır. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 30 Ekim 1990 tarihinde Sağlık Bakanlığı onayı ile Adana Numune Hastanesi olarak açılmıştır.  Daha önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kullanılan hastane binası, üniversitenin yeni binasına taşınmasından sonra boş kalmış ve yenilenmiştir. Hastanenin adı daha sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilerek tam teşekküllü bir eğitim araştırma hastanesine dönüştürülmüştür. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1990 yılında devlet hastanesi olarak hizmete açılmış. 1995 yılından bu yana eğitim ve araştırma hastanesi olarak 486 yatak merkez binada olmak üzere, bağlı birimlerle birlikte toplam 910 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. İlk kurulduğunda toplam 23 kişinin çalıştığı, sadece kadınlar ve erkekler koğuşu diye 2 barakadan oluşan Adana Devlet Hastanesi'nin ek binaları o yıllar Bossa'nın da sahibi olan Bosnalı Salih Efendi ve Tekelizade Osman Hayri Bey gibi yardımseverlerin katkılarıyla yapılmıştır. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Askeri Hastane’nin yerine rantçılar dadanmış durumdalar. Bu güzelim yerine mutlaka çok amaçlı bir sağlık kompleksi yapılmalı. İl dışından gelen hasta yakınlarının da konaklayabilecekleri bir bölüm olmalıdır. Adana Göğüs Hastanesi atıl durumdan kurtarılmalı, bir an önce halkın kullanabileceği bir hastaneye çevrilebilir. Tam teşekküllü yoğun bakım hastanesi olabilir. Yaşlılar Bakımevi ve hastanesi olabilir. Sevilen valiler gibi sizlerin de isimleri böylesine yaşatılsın. Anılsın.
Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2023 - Pazar
İsa Ekici

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerini rantçılardan kurtarın!

 

Adanalılar tarih boyunca valilerini sevmişlerdir. Birçoğunun isimlerini kentin önemli yerlerine vermişler. Bu yüzden kentimizde “Paşa” lı isimler çoktur. Abidinpaşa Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı, Cemalpaşa Mahallesi, Şakirpaşa Havaalanı ve benzeri gibi… 

Akdeniz’in tamamından sorumlu ve Cumhurbaşkanımızın sıfırındaki en yakın çalışma arkadaşı Sayın Ömer Çelik’e, Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a, Ak Parti İl Başkanı Sayın Ozan Gülaçtı’ya, Adana Ticaret Odası Başkanı Sayın Yücel Bayram’a, Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sayın Niyazi Göğer’e, Adana Sanayi Odası Başkanı Sayın Zeki Kıvanç’a, Adana Ticaret Borsası Başkanı Sayın Şahin Bilgiç’e,  TÜRKONFED Genel Başkanı Sayın Süleyman Sönmez’e ve diğer sivil toplum kuruluşu başkanlarına açık çağrımızdır.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 30 Ekim 1990 tarihinde Sağlık Bakanlığı onayı ile Adana Numune Hastanesi olarak açılmıştırDaha önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kullanılan hastane binası, üniversitenin yeni binasına taşınmasından sonra boş kalmış ve yenilenmiştirHastanenin adı daha sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilerek tam teşekküllü bir eğitim araştırma hastanesine dönüştürülmüştür.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1990 yılında devlet hastanesi olarak hizmete açılmış. 1995 yılından bu yana eğitim ve araştırma hastanesi olarak 486 yatak merkez binada olmak üzere, bağlı birimlerle birlikte toplam 910 yatak kapasitesine çıkarılmıştır.

İlk kurulduğunda toplam 23 kişinin çalıştığı, sadece kadınlar ve erkekler koğuşu diye 2 barakadan oluşan Adana Devlet Hastanesi'nin ek binaları o yıllar Bossa'nın da sahibi olan Bosnalı Salih Efendi ve Tekelizade Osman Hayri Bey gibi yardımseverlerin katkılarıyla yapılmıştır.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Askeri Hastane’nin yerine rantçılar dadanmış durumdalar. Bu güzelim yerine mutlaka çok amaçlı bir sağlık kompleksi yapılmalı. İl dışından gelen hasta yakınlarının da konaklayabilecekleri bir bölüm olmalıdır.

Adana Göğüs Hastanesi atıl durumdan kurtarılmalı, bir an önce halkın kullanabileceği bir hastaneye çevrilebilir. Tam teşekküllü yoğun bakım hastanesi olabilir. Yaşlılar Bakımevi ve hastanesi olabilir.

Sevilen valiler gibi sizlerin de isimleri böylesine yaşatılsın. Anılsın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.