İsa Ekici
Köşe Yazarı
İsa Ekici
 

Sinekle Mücadelede Yetersiz Kalıyor

Sinekle Mücadelede Yetersiz Kalıyor     Takvimlere baktığımızda artık Ağustos ayını ortaladığımızı görüyoruz. Adana en sıcak ve kavurucu günlerini yaşıyor. Hava sıcaklıkları gün be gün artarken sıcak havaların vazgeçilmezi olan sinekler de etkisini arttırmaya devam ediyor. Özellikle son 2 yıldır etkili olan sinek kabusunu tüm Adanalılar olarak sıcaklıkların tavan yaptığı bu günlerde hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Sıcak havadan dolayı evlerinde yatamayan insanlar damlarında veya balkonlarında yatmayı düşünüyorlar. Sıcaktan kaçmak isteyenler bu kez de sineklere yakalanıyorlar ve sinekler nedeni ile uykuları kaçıyor. Sinekler sadece dışarılarda etkili olmuyor elbette. Evlerinde, pencere ve kapılarında sineklikli önlem alamayan evlerde sinekler kâbus olmaya devam ediyor. Vatandaşları artık canından bezdiren sineklere karşı da şuana kadar etkili bir çözüm üretilebilmiş değil. Çünkü çözüm olacak şey belli iken o yapılmıyor. Nedir o diye soracak olursanız eğer; Elbette ki ilaçlama cevabını veririm. Çünkü etkili ilaçlama ile sineklerle mücadele edebilmek mümkündür. Ancak ilaçlama yapılmıyor. Yapılan ilaçlamalar göstermelik bazı mahalleler ile sınırlı kalınarak yapılıyor. Çoğu mahalleye ilaçlama araçları ayda bir kez bile uğramıyor. Hal böyle olunca da bir yandan sıcak havada bunalıma giren Adanalılar, diğer taraftan da sineklerle ekstra bunalımlara devam ediyor. Fakat Adanalılar bunu hak etmiyor. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlarda etkili olan sıcak hava sinir bozucu bir havadan ibaret. Bir de sinek eziyeti bu kötü ve berbat durumun tuzu biberi oluyor adeta. İnsanlar artık çok fazla da bir hizmet istemez olmuş durumda. Yeter ki şu sineklerde kurtulalım yeter diyor insanlar. Gerçekten de öyle. İnsanlar bu sinekler yüzünden yaz mevsimi gelsin istemiyor. Lütfen artık vatandaşın sesini duyun. Düzenli bir şekilde mahalle ve semt ayrımı yapmaksızın ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi el ele ilaçlamalar yapın. Farkında mısınız bilmiyoruz ama bu mücadele sizin en temel görevleriniz arasında yer alıyor.  
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2022 - Pazartesi
İsa Ekici

Sinekle Mücadelede Yetersiz Kalıyor

Sinekle Mücadelede Yetersiz Kalıyor

 

 

Takvimlere baktığımızda artık Ağustos ayını ortaladığımızı görüyoruz. Adana en sıcak ve kavurucu günlerini yaşıyor. Hava sıcaklıkları gün be gün artarken sıcak havaların vazgeçilmezi olan sinekler de etkisini arttırmaya devam ediyor.

Özellikle son 2 yıldır etkili olan sinek kabusunu tüm Adanalılar olarak sıcaklıkların tavan yaptığı bu günlerde hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Sıcak havadan dolayı evlerinde yatamayan insanlar damlarında veya balkonlarında yatmayı düşünüyorlar. Sıcaktan kaçmak isteyenler bu kez de sineklere yakalanıyorlar ve sinekler nedeni ile uykuları kaçıyor.

Sinekler sadece dışarılarda etkili olmuyor elbette. Evlerinde, pencere ve kapılarında sineklikli önlem alamayan evlerde sinekler kâbus olmaya devam ediyor. Vatandaşları artık canından bezdiren sineklere karşı da şuana kadar etkili bir çözüm üretilebilmiş değil.

Çünkü çözüm olacak şey belli iken o yapılmıyor. Nedir o diye soracak olursanız eğer;

Elbette ki ilaçlama cevabını veririm. Çünkü etkili ilaçlama ile sineklerle mücadele edebilmek mümkündür. Ancak ilaçlama yapılmıyor. Yapılan ilaçlamalar göstermelik bazı mahalleler ile sınırlı kalınarak yapılıyor. Çoğu mahalleye ilaçlama araçları ayda bir kez bile uğramıyor.

Hal böyle olunca da bir yandan sıcak havada bunalıma giren Adanalılar, diğer taraftan da sineklerle ekstra bunalımlara devam ediyor.

Fakat Adanalılar bunu hak etmiyor. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlarda etkili olan sıcak hava sinir bozucu bir havadan ibaret. Bir de sinek eziyeti bu kötü ve berbat durumun tuzu biberi oluyor adeta.

İnsanlar artık çok fazla da bir hizmet istemez olmuş durumda. Yeter ki şu sineklerde kurtulalım yeter diyor insanlar. Gerçekten de öyle. İnsanlar bu sinekler yüzünden yaz mevsimi gelsin istemiyor.

Lütfen artık vatandaşın sesini duyun. Düzenli bir şekilde mahalle ve semt ayrımı yapmaksızın ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi el ele ilaçlamalar yapın. Farkında mısınız bilmiyoruz ama bu mücadele sizin en temel görevleriniz arasında yer alıyor.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.