İsa Ekici
Köşe Yazarı
İsa Ekici
 

Altın Koza ve Dijital Lezzet Festivali üzerine...

Festivallerden kimin veya kimlerin haberi oldu?   “Davulun sesi uzaktan hoş gelir” içinde olanları rahatsız eder ama dışarıdakileri ise memnun eder davul sesi. Peki bizim yaptığımız festivaller bunun neresinde. Atasözümüzün tam da tersi bir durumda sanki! Şöyle ki, davul birilerinin elinde, tokmaklar da başka birilerinin ellerinde. Neden mi hani davulun sesi içerdekileri, yanlarında bulunanları nasıl rahatsız ediyorsa; Adana’da yapılan iki festival tam tersi içinde bulunanları memnun etti sadece. Kendileri çaldı, kendileri oynadı deyim yerindeyse. Adana Altın Koza Film Festivali isim değiştirdi size oldu Adana Film Festivali. Dün de sona eren Adana Lezzet Festivali birden bire size oldu Adana Dijital Lezzet Festivali. Adana Altın Koza Film Festivali veya Adana Film Festivali, Adana’da yapıldı ve ödül töreni İstanbul’da. Anlayan bir adım ileriye gelsin. Adana Lezzet Festivali size oldu Adana Dijital Lezzet Festivali. Sevgili yetkililer, sayın yetkili büyüklerim, Adana Valim Sayın Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeydan Karalar, bu festivalleri neden, niçin kime veya kimlere yaptık? Adana’nın, Adanalıların bu festivallerden kazancı ne oldu? Kayıpları nelerdir? Bir festivalimiz İstanbul’da yapıldı. Festivalden kimin veya kimlerin haberi oldu? Kaça mal oldu? Getirisi ne oldu? Kazancı nedir? Kimin veya kimlerin yüzü güldü? Aynı şekilde Adana Lezzet Festivalini yapmak zorunda mıydık?  Yaptık, Adana’ya kaça mal oldu? Adana ve Adanalılar ne kazandı? Her iki festivale yapılan masraflar ile daha farklı ve daha yararlı tanıtımlar, katkılar yapılamaz mıydı? Hani diyoruz ya; festivallerin amaçları, hedefleri toplulukları veya yörelerin tarihlerini, sosyal görüşlerini, oyunlarını, geleneklerini ve göreneklerini, kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtımlarını yapmak, diğer kuşaklara aktarmak değil midir? Peki bizler daha henüz Adana halkının Altın Koza Festivalinin yapıldığından haberi yokken, İstanbul’da ödül terenini duyuyor ve festival bitiyor. Adana’da Adana Lezzet Festivali yapılıyor ve sırf birilerine şirinlikler olsun diye dijital yapılıyor ve deniliyor ki, Türkiye’de İlk Dijital Lezzet Festivalini gerçekleştirdik. Allah aşkına ne için, kim için, kimlere yaptık? Elimize ne geçti? Her hangi bir televizyon kanalına ver reklam ücretini yapsınlar sana tanıtımını. Farklı bir şey mi oldu şimdi? Harcanan paralar ile Adana Altın Koza Film Festivali veya Adana Film Festivali; Adana Lezzet Festivali veya Adana Dijital Lezzet Film Festivali’ni çok daha ucuza ve üstelik Türkiye’deki tüm televizyon kanallarına, ulusal ve yerel tüm gazetelere ilan reklam verilebilirdi. Hani sizler diyorsunuz ya Kovid-19 nedeniyle etkinlikler erteleniyor veya dijitalleşiyor. Veya İstanbullaşıyor. Eh el insaf yahu!  
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2020 - Pazar
İsa Ekici

Altın Koza ve Dijital Lezzet Festivali üzerine...

Festivallerden kimin veya kimlerin haberi oldu?

 

“Davulun sesi uzaktan hoş gelir” içinde olanları rahatsız eder ama dışarıdakileri ise memnun eder davul sesi. Peki bizim yaptığımız festivaller bunun neresinde. Atasözümüzün tam da tersi bir durumda sanki!

Şöyle ki, davul birilerinin elinde, tokmaklar da başka birilerinin ellerinde. Neden mi hani davulun sesi içerdekileri, yanlarında bulunanları nasıl rahatsız ediyorsa; Adana’da yapılan iki festival tam tersi içinde bulunanları memnun etti sadece.

Kendileri çaldı, kendileri oynadı deyim yerindeyse. Adana Altın Koza Film Festivali isim değiştirdi size oldu Adana Film Festivali. Dün de sona eren Adana Lezzet Festivali birden bire size oldu Adana Dijital Lezzet Festivali.

Adana Altın Koza Film Festivali veya Adana Film Festivali, Adana’da yapıldı ve ödül töreni İstanbul’da. Anlayan bir adım ileriye gelsin. Adana Lezzet Festivali size oldu Adana Dijital Lezzet Festivali.

Sevgili yetkililer, sayın yetkili büyüklerim, Adana Valim Sayın Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeydan Karalar, bu festivalleri neden, niçin kime veya kimlere yaptık? Adana’nın, Adanalıların bu festivallerden kazancı ne oldu? Kayıpları nelerdir?

Bir festivalimiz İstanbul’da yapıldı. Festivalden kimin veya kimlerin haberi oldu? Kaça mal oldu? Getirisi ne oldu? Kazancı nedir? Kimin veya kimlerin yüzü güldü? Aynı şekilde Adana Lezzet Festivalini yapmak zorunda mıydık?  Yaptık, Adana’ya kaça mal oldu? Adana ve Adanalılar ne kazandı?

Her iki festivale yapılan masraflar ile daha farklı ve daha yararlı tanıtımlar, katkılar yapılamaz mıydı?

Hani diyoruz ya; festivallerin amaçları, hedefleri toplulukları veya yörelerin tarihlerini, sosyal görüşlerini, oyunlarını, geleneklerini ve göreneklerini, kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtımlarını yapmak, diğer kuşaklara aktarmak değil midir?

Peki bizler daha henüz Adana halkının Altın Koza Festivalinin yapıldığından haberi yokken, İstanbul’da ödül terenini duyuyor ve festival bitiyor.

Adana’da Adana Lezzet Festivali yapılıyor ve sırf birilerine şirinlikler olsun diye dijital yapılıyor ve deniliyor ki, Türkiye’de İlk Dijital Lezzet Festivalini gerçekleştirdik. Allah aşkına ne için, kim için, kimlere yaptık? Elimize ne geçti? Her hangi bir televizyon kanalına ver reklam ücretini yapsınlar sana tanıtımını.

Farklı bir şey mi oldu şimdi? Harcanan paralar ile Adana Altın Koza Film Festivali veya Adana Film Festivali; Adana Lezzet Festivali veya Adana Dijital Lezzet Film Festivali’ni çok daha ucuza ve üstelik Türkiye’deki tüm televizyon kanallarına, ulusal ve yerel tüm gazetelere ilan reklam verilebilirdi.

Hani sizler diyorsunuz ya Kovid-19 nedeniyle etkinlikler erteleniyor veya dijitalleşiyor. Veya İstanbullaşıyor. Eh el insaf yahu!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.