Hülya Akköz
Köşe Yazarı
Hülya Akköz
 

Bugün 10 Kasım...

Ruhum hüzün içinde,kalbim ağlıyor. Küçük bir çocukken atamın sevgi ile bulutların arasından bizi izlediğini düşünürdüm. 10 Kasım sadece anma günü değil,buluşma anı gibiydi benim için. O zamanlarda hüznüm özlem ve ayrılığın verdiği acıdan idi. Oysa...Şimdi... Atamın bulutların arasından bize sitemle baktığını hissediyorum.  Canım çok yanıyor... Yanıyor...Çünkü  Onun eserlerine,inkılaplarına,düşüncelerine sahip çıkamadık  utanıyorum.  İlmi bırakıp,hurafelere daldık.  Utanıyorum ... Türk kelimesini tüm resmi dairelerden çıkardılar. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldılar ,birşey yapamadık. Utanıyorum.... Ama bil ki benim canım atam,O siyah önlüklü,beyaz yakalı kız çocuğu, sana verdiği söz üzerinde mücadele ediyor. Birgün, başım onümde değil, başım goklerde anacağım seni. Emanetin,emanetimdir. Ruhun şâd, mekânın cennet olsun.
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma
Hülya Akköz

Bugün 10 Kasım...


Ruhum hüzün içinde,kalbim ağlıyor. Küçük bir çocukken atamın sevgi ile bulutların arasından bizi izlediğini düşünürdüm. 10 Kasım sadece anma günü değil,buluşma anı gibiydi benim için.
O zamanlarda hüznüm özlem ve ayrılığın verdiği acıdan idi.
Oysa...Şimdi...
Atamın bulutların arasından bize sitemle baktığını hissediyorum. 
Canım çok yanıyor...
Yanıyor...Çünkü 
Onun eserlerine,inkılaplarına,düşüncelerine sahip çıkamadık  utanıyorum. 
İlmi bırakıp,hurafelere daldık.
 Utanıyorum ...
Türk kelimesini tüm resmi dairelerden çıkardılar. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldılar ,birşey yapamadık.
Utanıyorum....
Ama bil ki benim canım atam,O siyah önlüklü,beyaz yakalı kız çocuğu, sana verdiği söz üzerinde mücadele ediyor.
Birgün, başım onümde değil, başım goklerde anacağım seni.
Emanetin,emanetimdir.
Ruhun şâd, mekânın cennet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.