akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Prof. Dr.Timuçin Çil: “Kanser tedavisi ekip işidir”

SAĞLIK 18.05.2022 - 10:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2070+ kez okundu.
 

Prof. Dr.Timuçin Çil: “Kanser tedavisi ekip işidir”

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi tarafından kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin ortak çalışma prensiplerini geliştirmek ve tedavide başarı oranını arttırmak amacıyla “Adana Onkoloji Bahar Okulu” düzenlendi. 2 gün süren etkinliğe Adana ve il dışından 250’nin üzerinde hekim katılım sağladı. 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Adana Onkoloji Bahar Okulu’yla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, etkinliğe, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, onkolojik cerrahlar, patologlar, genetik uzmanları gibi kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin katıldığını söyledi. Prof Dr. Timuçin Çil, alanında uzman 70 hekimin sunum yaptığı Adana Onkoloji Bahar Okulu’nda başlıca; Baş Boyun Kanserleri, Akciğer Kanseri, Meme Kanseri, Cilt Kanserleri ve destek tedaviler konularının işlendiğini, ayrıca kanser hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği ile ilgili kurs düzenlendiğini dile getirdi. Kanser tedavisinin bir ekip işi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Timuçin Çil, “Bu ekipte, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, onkolojik cerrahlar, patologlar, genetik uzmanları gibi alanında uzman doktorlar bulunmaktadır. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz Adana Onkoloji Bahar Okulu’nun kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin ortak çalışma prensiplerini geliştirilmesi ve tedavi başarılarının artmasında önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi tarafından kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin ortak çalışma prensiplerini geliştirmek ve tedavide başarı oranını arttırmak amacıyla “Adana Onkoloji Bahar Okulu” düzenlendi. 2 gün süren etkinliğe Adana ve il dışından 250’nin üzerinde hekim katılım sağladı.

14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Adana Onkoloji Bahar Okulu’yla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, etkinliğe, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, onkolojik cerrahlar, patologlar, genetik uzmanları gibi kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin katıldığını söyledi.

Prof Dr. Timuçin Çil, alanında uzman 70 hekimin sunum yaptığı Adana Onkoloji Bahar Okulu’nda başlıca; Baş Boyun Kanserleri, Akciğer Kanseri, Meme Kanseri, Cilt Kanserleri ve destek tedaviler konularının işlendiğini, ayrıca kanser hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği ile ilgili kurs düzenlendiğini dile getirdi.

Kanser tedavisinin bir ekip işi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Timuçin Çil, “Bu ekipte, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, onkolojik cerrahlar, patologlar, genetik uzmanları gibi alanında uzman doktorlar bulunmaktadır. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz Adana Onkoloji Bahar Okulu’nun kanser tedavi sürecinde yer alan hekimlerin ortak çalışma prensiplerini geliştirilmesi ve tedavi başarılarının artmasında önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.