Ayyüce 1
Ali Demirçalı

“Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

KÜLTÜR 11.01.2021 - 07:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1572+ kez okundu.
 

“Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

“Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”   Basının, medyanın, halkın haber alma hakkı için çalışması, bunu yaparken bağımsız olması, çağdaş demokrasilerde en temel hak ve özgürlüklerden biridir. Halkın objektif haber alma özgürlüğü, ancak ve ancak özgürce çalışan, görevini layıkıyla yerine getiren medya kuruluşlarının varlığıyla mümkündür. Meslek etiğini gözeten, toplumun haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazetecilere, medya kuruluşlarına, ülkemizin gelişmesi, demokrasinin köklü hale gelmesi ve hukuk devleti özelliğinin korunması için her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Geçmişte gazetecilere, basın çalışanlarına verilen evrensel haklar nedeniyle ülkemizde Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan fakat daha sonra bu hakların alınması nedeniyle Çalışan Gazeteciler Günü olarak; gazetecilik mesleğine dair sorunların gündeme getirildiği bir gün haline dönüşen 10 Ocak, ümit ediyorum ki gelecekte yine bayram olarak kutlanacak bir gün haline gelecektir. Yeryüzünün bir çok noktasında işini iyi yaptığı, sorunları objektif olarak halkla paylaştığı ve görevini yerine getirmeye çalıştığı için işinden olan, hapse giren ve sürgün edilen, hatta hayatından olan gazeteciler mevcut. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de, basının önemini şu sözlerle dile getirmiştir: “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Halkı bilgilendirmek için gece gündüz çalışan, problemlere rağmen meslek etiğinden asla vazgeçmeyen basın çalışanlarının, medya emekçilerinin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü yeniden bayram olarak kutlayabileceği günlerin gelmesini diliyorum…

“Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

 

Basının, medyanın, halkın haber alma hakkı için çalışması, bunu yaparken bağımsız olması, çağdaş demokrasilerde en temel hak ve özgürlüklerden biridir.

Halkın objektif haber alma özgürlüğü, ancak ve ancak özgürce çalışan, görevini layıkıyla yerine getiren medya kuruluşlarının varlığıyla mümkündür.

Meslek etiğini gözeten, toplumun haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazetecilere, medya kuruluşlarına, ülkemizin gelişmesi, demokrasinin köklü hale gelmesi ve hukuk devleti özelliğinin korunması için her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Geçmişte gazetecilere, basın çalışanlarına verilen evrensel haklar nedeniyle ülkemizde Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan fakat daha sonra bu hakların alınması nedeniyle Çalışan Gazeteciler Günü olarak; gazetecilik mesleğine dair sorunların gündeme getirildiği bir gün haline dönüşen 10 Ocak, ümit ediyorum ki gelecekte yine bayram olarak kutlanacak bir gün haline gelecektir.

Yeryüzünün bir çok noktasında işini iyi yaptığı, sorunları objektif olarak halkla paylaştığı ve görevini yerine getirmeye çalıştığı için işinden olan, hapse giren ve sürgün edilen, hatta hayatından olan gazeteciler mevcut.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de, basının önemini şu sözlerle dile getirmiştir:

“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

Halkı bilgilendirmek için gece gündüz çalışan, problemlere rağmen meslek etiğinden asla vazgeçmeyen basın çalışanlarının, medya emekçilerinin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü yeniden bayram olarak kutlayabileceği günlerin gelmesini diliyorum…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.