Zelenski'den esir takası açıklaması

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 22.05.2025 - 23:18, Güncelleme: 23.05.2025 - 05:32 772 kez okundu.
 

Zelenski'den esir takası açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da yapılan barış müzakerelerinde Rus tarafıyla anlaştıkları ‘1000’e karşılık 1000 esir’ takasını gerçekleştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna arasında İstanbul'da düzenlenen barış müzakereleri kapsamında Rus tarafıyla anlaştıkları '1000'e karşılık 1000 esir' takasını gerçekleştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Esir takası konusuna yapılan anlaşmanın Türkiye'deki müzakerelerin sonucu olduğunu belirten Zelenskiy, "Rus tarafından, listede sunulan her kişinin ayrıntılarını öğreniyoruz. Esir takasına hazırlık konusunda bir toplantı gerçekleştirdim. Rus esaretindeki bin insanımızın serbest bırakılması anlaşması, Türkiye'deki toplantının belki de tek somut sonucuydu. Bunu sağlamak için çalışıyoruz" dedi. Rusya'nın kendilerine esir listesi sunduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un takas sürecinin başında olduğunu, Ukrayna güvenlik ve istihbarat servisleri ile parlamentonun da sürece dâhil olduğunu ifade ederek, "Rus tarafının sunduğu listede yer alan her bir kişi için ayrıntıları netleştiriyoruz. Tüm insanlarımızı Rus esaretinden kurtarmak Ukrayna'nın temel hedeflerinden biridir. Bu çabaya katkıda bulunan herkese minnettarım" dedi. (İLKHA)
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da yapılan barış müzakerelerinde Rus tarafıyla anlaştıkları ‘1000’e karşılık 1000 esir’ takasını gerçekleştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna arasında İstanbul'da düzenlenen barış müzakereleri kapsamında Rus tarafıyla anlaştıkları '1000'e karşılık 1000 esir' takasını gerçekleştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Esir takası konusuna yapılan anlaşmanın Türkiye'deki müzakerelerin sonucu olduğunu belirten Zelenskiy, "Rus tarafından, listede sunulan her kişinin ayrıntılarını öğreniyoruz. Esir takasına hazırlık konusunda bir toplantı gerçekleştirdim. Rus esaretindeki bin insanımızın serbest bırakılması anlaşması, Türkiye'deki toplantının belki de tek somut sonucuydu. Bunu sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Rusya'nın kendilerine esir listesi sunduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un takas sürecinin başında olduğunu, Ukrayna güvenlik ve istihbarat servisleri ile parlamentonun da sürece dâhil olduğunu ifade ederek, "Rus tarafının sunduğu listede yer alan her bir kişi için ayrıntıları netleştiriyoruz. Tüm insanlarımızı Rus esaretinden kurtarmak Ukrayna'nın temel hedeflerinden biridir. Bu çabaya katkıda bulunan herkese minnettarım" dedi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.