Yaya yollarına konforlu dokunuş

KÜLTÜR 17.10.2025 - 15:09, Güncelleme: 17.10.2025 - 20:49 10791 kez okundu.
 

Yaya yollarına konforlu dokunuş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarıyla yayaların günlük yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ve Yol Yapım Timi, özellikle yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı.

  YAYA KALDIRIMLARI GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR Kocaeli’de yeni yol, köprü ve kavşak, raylı sistem ve toplu taşıma yatırımları ile ulaşım sorununa çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, yaya trafiğinde de konfor ve güvenliği artıracak birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı’nda 41 AVM önündeki yolcu bekleme duraklarının parke zemininde yenileme çalışması yaptı. Akçaray terminal kapısı önünde hasar gören tretuvar da onarılarak, yayaların güvenli şekilde kullanabileceği hale getirildi. ÇALIŞMALARDA “ÖNCE YAYA” YAKLAŞIMI Yapılan çalışmalar, sadece hasarlı kaldırımların onarımıyla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda kent estetiğini korumaya ve düzenli şehircilik anlayışını güçlendirmeye de katkı sağlıyor. Özellikle engelli vatandaşların, yaşlıların ve bebek arabası kullanan ailelerin rahatça hareket edebileceği kaldırımlar, ulaşımda erişilebilirliği artırıyor. Çalışmalar “önce yaya” yaklaşımıyla sürdürülürken, modern ve güvenli bir kent yaşamı için kaldırım düzenlemelerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.     Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarıyla yayaların günlük yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ve Yol Yapım Timi, özellikle yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı.

 

YAYA KALDIRIMLARI GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR

Kocaeli’de yeni yol, köprü ve kavşak, raylı sistem ve toplu taşıma yatırımları ile ulaşım sorununa çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, yaya trafiğinde de konfor ve güvenliği artıracak birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı’nda 41 AVM önündeki yolcu bekleme duraklarının parke zemininde yenileme çalışması yaptı. Akçaray terminal kapısı önünde hasar gören tretuvar da onarılarak, yayaların güvenli şekilde kullanabileceği hale getirildi.

ÇALIŞMALARDA “ÖNCE YAYA” YAKLAŞIMI

Yapılan çalışmalar, sadece hasarlı kaldırımların onarımıyla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda kent estetiğini korumaya ve düzenli şehircilik anlayışını güçlendirmeye de katkı sağlıyor. Özellikle engelli vatandaşların, yaşlıların ve bebek arabası kullanan ailelerin rahatça hareket edebileceği kaldırımlar, ulaşımda erişilebilirliği artırıyor. Çalışmalar “önce yaya” yaklaşımıyla sürdürülürken, modern ve güvenli bir kent yaşamı için kaldırım düzenlemelerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.