akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Vatandaşı yine derdiyle baş başa bıraktılar

SİYASET 17.05.2021 - 08:44, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2002+ kez okundu.
 

Vatandaşı yine derdiyle baş başa bıraktılar

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, devletine 40 yıl bakan vatandaşın tam kapanma süresi olan 17 gün tüm sorunlarıyla baş başa bırakıldığına dikkat çekti. Adana’nın Yüreğir ilçesi Çotlu, Düzce, Şeyh Murat, Ağzıbüyük köylerinde muhtarlar, esnaf, çiftçi, kadınlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Dr. Şevkin, Türkiye’nin doğal afet, savaş, salgın gibi zor zamanlarda kullanması gereken ihtiyaç akçesinin bile vatandaştan kaçırıldığını belirtti. Covid-19 salgın sürecinin yanlışlıklarla dolu olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “İhtiyaç akçesi Merkez Bankası’ndan Hazine’ye aktarıldı. 5’li müteahhitlerin borcunu silenler vatandaşın küçük bir kısmına birer parmak bal çalar gibi bin lira vermekle yetindi. Son bir yılda 102 müzisyen intihar etti. Son iki ay içerisinde milletvekili arkadaşlarımla 20’ye yakın kentteki gözlemlerime göre her 3 dükkândan 2’si kapalı. Esnaf, günübirlik çalışan garson, lokantacı, taksici, çiftçiye gelince para yok ama yandaşlara, müteahhitlere para var. İhtiyaç akçesi işte bu zor günler için var. Ama hükümet iban numarası vererek halkın 10 lirasına göz dikti. Vatandaş 40 yıldır devletine bakıyor ama devlet 40 günden vazgeçtim 17 gün vatandaşına bakamadı” diye konuştu. “ÇİFTÇİ ALACAĞI ÖDENSİN” Bütünşehir Yasası ile birlikte mahallelere dönüştürülen köylerde büyük sorun yaşandığını, tarlalarından emlak vergisi alınmasının yanlışlığını ve hizmetin aksamasından duydukları sıkıntıları paylaşan köylülere hak veren Dr. Şevkin, “Çiftçinin ürünü para etmiyor. Girdi maliyetleri sürekli artıyor. Ürünler tarlada kalıyor. Son 1 yılda 280 bin çiftçi, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmamış. Tarım toprakları yok ediliyor. Çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Halkımızın gıda ihtiyacını karşılayan, katma değer üreten çiftçiyi, köylüyü kimse göz ardı edemez. Çiftçimizin Anayasal hakkı olan ve 200 milyar lirayı geçen alacağı derhal ödenmelidir” dedi. Dünyanın en verimli 3 ovasından biri olan Çukurova’nın ne yazık ki işsizlikte başı çektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, CHP iktidarında üreten bir Türkiye oluşacağını, yeniden ve topyekün kalkınmanın üretimle gerçekleşeceğini ifade etti. Dr. Şevkin, “Türkiye kötü yönetiliyor. Kötü yönetimden sandıkta hesap soracağız. Vatandaşlarımız hakkını helal etmiyor” şeklinde konuştu. “VATANDAŞ YİNE DERTLERİYLE BAŞ BAŞA”   Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin tüm ekonomik kazanımlarının günümüzde elden çıkarıldığını, yeni fabrika yapmak yerine var olanların da kapatıldığını dile getiren Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarın, çiftçinin adeta kan ağladığını ifade etti. Halkın artık iktidarın söylemlerine inanmadığını, helallik isteyenlerin 17 günlük kapanma sürecinden sonra vatandaşı yine dertleriyle baş başa bırakarak gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “AKP iktidarı eriyor. Eridiğini gören ve bilen iktidar seçime gitmekten korkuyor. Vatandaşla helalleşmek isteyenlerin yapması gereken şey bellidir. Yapılması gereken seçimdir” ifadelerini kullandı.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, devletine 40 yıl bakan vatandaşın tam kapanma süresi olan 17 gün tüm sorunlarıyla baş başa bırakıldığına dikkat çekti.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Çotlu, Düzce, Şeyh Murat, Ağzıbüyük köylerinde muhtarlar, esnaf, çiftçi, kadınlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Dr. Şevkin, Türkiye’nin doğal afet, savaş, salgın gibi zor zamanlarda kullanması gereken ihtiyaç akçesinin bile vatandaştan kaçırıldığını belirtti.

Covid-19 salgın sürecinin yanlışlıklarla dolu olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “İhtiyaç akçesi Merkez Bankası’ndan Hazine’ye aktarıldı. 5’li müteahhitlerin borcunu silenler vatandaşın küçük bir kısmına birer parmak bal çalar gibi bin lira vermekle yetindi. Son bir yılda 102 müzisyen intihar etti. Son iki ay içerisinde milletvekili arkadaşlarımla 20’ye yakın kentteki gözlemlerime göre her 3 dükkândan 2’si kapalı. Esnaf, günübirlik çalışan garson, lokantacı, taksici, çiftçiye gelince para yok ama yandaşlara, müteahhitlere para var. İhtiyaç akçesi işte bu zor günler için var. Ama hükümet iban numarası vererek halkın 10 lirasına göz dikti. Vatandaş 40 yıldır devletine bakıyor ama devlet 40 günden vazgeçtim 17 gün vatandaşına bakamadı” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ ALACAĞI ÖDENSİN”

Bütünşehir Yasası ile birlikte mahallelere dönüştürülen köylerde büyük sorun yaşandığını, tarlalarından emlak vergisi alınmasının yanlışlığını ve hizmetin aksamasından duydukları sıkıntıları paylaşan köylülere hak veren Dr. Şevkin, “Çiftçinin ürünü para etmiyor. Girdi maliyetleri sürekli artıyor. Ürünler tarlada kalıyor. Son 1 yılda 280 bin çiftçi, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmamış. Tarım toprakları yok ediliyor. Çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Halkımızın gıda ihtiyacını karşılayan, katma değer üreten çiftçiyi, köylüyü kimse göz ardı edemez. Çiftçimizin Anayasal hakkı olan ve 200 milyar lirayı geçen alacağı derhal ödenmelidir” dedi.

Dünyanın en verimli 3 ovasından biri olan Çukurova’nın ne yazık ki işsizlikte başı çektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, CHP iktidarında üreten bir Türkiye oluşacağını, yeniden ve topyekün kalkınmanın üretimle gerçekleşeceğini ifade etti. Dr. Şevkin, “Türkiye kötü yönetiliyor. Kötü yönetimden sandıkta hesap soracağız. Vatandaşlarımız hakkını helal etmiyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ YİNE DERTLERİYLE BAŞ BAŞA”

 

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin tüm ekonomik kazanımlarının günümüzde elden çıkarıldığını, yeni fabrika yapmak yerine var olanların da kapatıldığını dile getiren Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarın, çiftçinin adeta kan ağladığını ifade etti. Halkın artık iktidarın söylemlerine inanmadığını, helallik isteyenlerin 17 günlük kapanma sürecinden sonra vatandaşı yine dertleriyle baş başa bırakarak gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “AKP iktidarı eriyor. Eridiğini gören ve bilen iktidar seçime gitmekten korkuyor. Vatandaşla helalleşmek isteyenlerin yapması gereken şey bellidir. Yapılması gereken seçimdir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.