Varda Koleji Ortaokulu öğretmenleri, yeni eğitim yılına hazırız dedi.

EĞİTİM 30.08.2021 - 22:36, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2183+ kez okundu.
 

Varda Koleji Ortaokulu öğretmenleri, yeni eğitim yılına hazırız dedi.

Varda ortaokulu Müdürü Selver Güngör Alınan kararlar doğrultusuna eğitime hazır olduklarını söyledi.

6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. Turgut Özal bulvarı güzelyalı mahallesinde bulunan Varda Koleji ortaokulu'da tecrübeli öğretmenleriyle yeni ders yılına girmenin heyecanını yaşıyor. Okulların açılması ile Alınan kararlar doğrultusuna eğitime hazır olduklarını söyleyen Varda ortaokulu Müdürü Selver Güngör yaptığı açıklamada; Varda ortaokulunda  okulların açılışı öncesinde öğretmenlere salgın ve okulların yeniden açılması sürecine ilişkin seminerler verilirken,Öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacağını, Koronavirüs göz önünde bulundurulduğunda kişiler arası mesafe 1 metre altında ve kişi başına düşen metrekare de 2 metrekare altındaysa bulaşma riski artığı için Varda ortaokulunda Okulların açılmasıyla birlikte her sınıfta en fazla 14 çocuk bulunacağını söylerken,1,5 yıldır pandeminin gölgesinde evde olmaya alışan çocukların psikolojik olarak  okula gitmeye hazırlanmaları gerekiyor. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacağını,Grup çalışmaları, eğitici oyunlar, açık havada eğlenceli aktiviteler yaptırarak, adaptasyon sürecine daha olumlu etki etmesi sağlanacak. Pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında,Okulumuzda,Havalandırma ders aralarında ve sınıf boşken yaygın olarak yapılacak .Havalandırma ile hastalık direkt olarak paralellik gösterdiği için mümkün olduğunca pencerelerin açık tutularak sınıflar yeni ders saatine hazır  bir hale getirilecek. Ders süreleri MEB vereceği  talimatlara göre olabildiğince eğitime uygun ve kısa tutulacak. Ortaokula yeni başlayan Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak dedi. Varda Ortaokulu eğitim kadrosunda bulunan   Okul Müdürü ; Selver Güngör   Müdür yardımcısı; Bircan Ünaldı Matematik Ögretmenleri; Aysel Ayaz, Osman Talha Hızır, Meltem Kırkberk  Fen Bilgisi ögretmeni; Fehime Emlü Türkçe Ögretmenleri; Gizem İren,Fatmagül Örnek İngilizce Ögretmeni; Ela Arıkan İnkilap Tarihi Ögretmeni ; Mahir Özay Din Kültürü Ögretmeni; Büşra Baştaş Rehberlik Ögretmeni;  Sakine Özyeşil Halkla ilişkiler personeli ;Gözde Kırmızı yeni eğitim yılına hazır oldukların söyleyerek tüm öğrencilere başarılı bir ders yılı dileklerinde bulundular.  
Varda ortaokulu Müdürü Selver Güngör Alınan kararlar doğrultusuna eğitime hazır olduklarını söyledi.

6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. Turgut Özal bulvarı güzelyalı mahallesinde bulunan Varda Koleji ortaokulu'da tecrübeli öğretmenleriyle yeni ders yılına girmenin heyecanını yaşıyor.

Okulların açılması ile Alınan kararlar doğrultusuna eğitime hazır olduklarını söyleyen Varda ortaokulu Müdürü Selver Güngör yaptığı açıklamada;


Varda ortaokulunda  okulların açılışı öncesinde öğretmenlere salgın ve okulların yeniden açılması sürecine ilişkin seminerler verilirken,Öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacağını,


Koronavirüs göz önünde bulundurulduğunda kişiler arası mesafe 1 metre altında ve kişi başına düşen metrekare de 2 metrekare altındaysa bulaşma riski artığı için Varda ortaokulunda Okulların açılmasıyla birlikte her sınıfta en fazla 14 çocuk bulunacağını söylerken,
1,5 yıldır pandeminin gölgesinde evde olmaya alışan çocukların psikolojik olarak  okula gitmeye hazırlanmaları gerekiyor. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacağını,Grup çalışmaları, eğitici oyunlar, açık havada eğlenceli aktiviteler yaptırarak, adaptasyon sürecine daha olumlu etki etmesi sağlanacak.

Pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında,Okulumuzda,Havalandırma ders aralarında ve sınıf boşken yaygın olarak yapılacak .Havalandırma ile hastalık direkt olarak paralellik gösterdiği için mümkün olduğunca pencerelerin açık tutularak sınıflar yeni ders saatine hazır  bir hale getirilecek.


Ders süreleri MEB vereceği  talimatlara göre olabildiğince eğitime uygun ve kısa tutulacak. Ortaokula yeni başlayan Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak dedi.


Varda Ortaokulu eğitim kadrosunda bulunan  
Okul Müdürü ; Selver Güngör  
Müdür yardımcısı; Bircan Ünaldı
Matematik Ögretmenleri; Aysel Ayaz, Osman Talha Hızır, Meltem Kırkberk 
Fen Bilgisi ögretmeni; Fehime Emlü
Türkçe Ögretmenleri; Gizem İren,Fatmagül Örnek
İngilizce Ögretmeni; Ela Arıkan
İnkilap Tarihi Ögretmeni ; Mahir Özay
Din Kültürü Ögretmeni; Büşra Baştaş
Rehberlik Ögretmeni;  Sakine Özyeşil
Halkla ilişkiler personeli ;Gözde Kırmızı

yeni eğitim yılına hazır oldukların söyleyerek tüm öğrencilere başarılı bir ders yılı dileklerinde bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.