akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Üç Yıl Sürecek Proje başladı.

BİLİM 25.03.2021 - 07:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2017+ kez okundu.
 

Üç Yıl Sürecek Proje başladı.

Jean Monnet Modül Projesinin İlk Çalıştayı Yapıldı   Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülen "Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül projesinin ilk çalıştayı Zoom üzerinden gerçekleştirildi.   Tüm Türkiye’den diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Avrupa Birliğinde Ağız ve Diş Sağlığı Sistemleri” başlıklı çalıştayda Avrupa Birliğine üye ülkelerdeki sistemler ile Türkiye’deki mevcut sistem karşılaştırılarak, her iki sistemin olumlu ve olumsuz yönleri ele alındı.  Doç. Dr. A. Aslı Bilgin’in moderatörlüğünde, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Doğan, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fak. Emekli Öğr. Üyesi ve  Avrupa Diş Hekimleri Bölgesel Organizasyonu (ERO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Taner Yücel ile Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ABD Öğr. Üyesi Prof. Dr. Emre Benlidayı ve Pedodonti ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi İffet Yazıcıoğlu Sanrı'nın  sunumları ile gerçekleşen çalıştay, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.     Proje Üç Yıl Sürecek Üç yıl boyunca devam edecek olan Jean Monnet Modül projesi kapsamında yılda bir kez gerçekleştirilecek olan çalıştaylar ile gerek diş hekimliği mesleği gerek diş hekimliği öğrenimi Avrupa Birliği ve Türkiye’deki uygulamalar çerçevesinde ele alınarak, proje sonunda yazılacak rapor kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlara öneriler sunulması hedefleniyor. Projeye ilişkin bilgilere ve yapılan etkinliklerin video kaydına projenin resmi websayfası https://introut.cu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.  

Jean Monnet Modül Projesinin İlk Çalıştayı Yapıldı

 

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülen "Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül projesinin ilk çalıştayı Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

 

Tüm Türkiye’den diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Avrupa Birliğinde Ağız ve Diş Sağlığı Sistemleri” başlıklı çalıştayda Avrupa Birliğine üye ülkelerdeki sistemler ile Türkiye’deki mevcut sistem karşılaştırılarak, her iki sistemin olumlu ve olumsuz yönleri ele alındı.

 Doç. Dr. A. Aslı Bilgin’in moderatörlüğünde, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Doğan, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fak. Emekli Öğr. Üyesi ve  Avrupa Diş Hekimleri Bölgesel Organizasyonu (ERO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Taner Yücel ile Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ABD Öğr. Üyesi Prof. Dr. Emre Benlidayı ve Pedodonti ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi İffet Yazıcıoğlu Sanrı'nın  sunumları ile gerçekleşen çalıştay, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.  

 

Proje Üç Yıl Sürecek

Üç yıl boyunca devam edecek olan Jean Monnet Modül projesi kapsamında yılda bir kez gerçekleştirilecek olan çalıştaylar ile gerek diş hekimliği mesleği gerek diş hekimliği öğrenimi Avrupa Birliği ve Türkiye’deki uygulamalar çerçevesinde ele alınarak, proje sonunda yazılacak rapor kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlara öneriler sunulması hedefleniyor.

Projeye ilişkin bilgilere ve yapılan etkinliklerin video kaydına projenin resmi websayfası https://introut.cu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.