TÜRKONFED, 100. Yıl Zirvesi’ni Ankara’da gerçekleştirdi

EKONOMİ 11.12.2023 - 07:07, Güncelleme: 11.12.2023 - 07:07 1006+ kez okundu.
 

TÜRKONFED, 100. Yıl Zirvesi’ni Ankara’da gerçekleştirdi

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez: “İyi eğitilmiş iş gücü için eğitim reformuna ihtiyacımız var”

Cumhuriyetin 100. yılında Anadolu’nun dört bir yanında gerçekleştirdiği toplantılarla ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu anlatan TÜRKONFED, bu yılın son buluşmasını Ankara’da gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyareti ile başlayan TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi’nde TÜRKONFED’in Ankara temsilciliğinin de açılışı yapıldı. Cumhuriyetin kazanımlarına ve mirasına sahip çıkmayı kurumsal varlık ve devamlılık meselesi olarak gördüklerini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Ancak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına miras olarak taşıdığımız orta gelir tuzağına ne yazık ki orta eğitim tuzağı da eşlik ediyor. İyi eğitilmiş iş gücünde geriye düşmemek için özgürlükçü ve yenilikçi, teknolojiyle bütünleşik bir eğitim sistemi reformuna ihtiyacımız var. Biz de TÜRKONFED olarak 2024 yılı için ana çalışma alanlarımızdan birini orta eğitim tuzağı olarak belirledik” dedi. 10 Aralık 2023 / Ankara – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), ‘Yeni Dönem Yeni Ufuklar’ vizyon belgesini ve bu belgede yer alan ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu, 81 ili kapsayan 26 bölgesel federasyonunun sorumluluk alanındaki illerde anlatmak üzere gerçekleştirdiği 100. Yıl Buluşmaları kapsamında bu yılın son etkinliğini Ankara’da düzenlediği TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi ile gerçekleştirdi. İş dünyasını bir araya getiren zirve, TÜRKONFED Heyeti’nin Anıtkabir ziyareti ile başladı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Kurtuluş ruhu ve kuruluş iradesi temelinde kurduğunuz Cumhuriyetimizi, ikinci yüzyılına aklın ve bilimin ışığında, demokratikleşme ve her alanda fırsat eşitliğini temel alan bir ülke hayali ile taşımanın büyük sorumluluğunun farkındayız. Büyük kalkınma seferberliğinizden ilham alarak, temellerini ortak hayallerimizin, çatısını ortak refahımızın oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” yazdı. Zirve kapsamında ayrıca TÜRKONFED Ankara Temsilciliği’nin açılışı yapıldı. Süleyman Sönmez: “Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak varlık sebebimizdir” Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Adana’da gerçekleştirdikleri zirve ile 100. Yıl Buluşmaları’nı başlattıklarını hatırlatan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “TÜRKONFED olarak bizim için Cumhuriyetin kazanımlarına ve mirasına sahip çıkmak bir kurumsal varlık ve devamlılık meselesidir. Bu anlayışla yıl boyunca Anadolu’da 30’un üzerinde etkinlik, toplantı ve kongre düzenledik. Eğitimden kadına, KOBİ’lerimizden gençlere, ülkemizin ikinci yüzyıl kalkınmasına destek verecek ve değer yaratacak kapasite geliştirme programlarını, eğitimleri ve teknik destekleri yönlendirdik. Gittiğimiz her ilde, kamu ve yerel yönetimler, iş dünyası ve akademi temsilcileriyle bir araya gelerek, ortak akıl ve vizyon arayışımızı paylaştık” dedi.
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez: “İyi eğitilmiş iş gücü için eğitim reformuna ihtiyacımız var”

Cumhuriyetin 100. yılında Anadolu’nun dört bir yanında gerçekleştirdiği toplantılarla

‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu anlatan TÜRKONFED, bu yılın son buluşmasını
Ankara’da gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyareti ile başlayan TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi’nde

TÜRKONFED’in Ankara temsilciliğinin de açılışı yapıldı.

Cumhuriyetin kazanımlarına ve mirasına sahip çıkmayı kurumsal varlık ve devamlılık
meselesi olarak gördüklerini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman
Sönmez, “Ancak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına miras olarak taşıdığımız orta gelir
tuzağına ne yazık ki orta eğitim tuzağı da eşlik ediyor. İyi eğitilmiş iş gücünde geriye
düşmemek için özgürlükçü ve yenilikçi, teknolojiyle bütünleşik bir eğitim sistemi
reformuna ihtiyacımız var. Biz de TÜRKONFED olarak 2024 yılı için ana çalışma
alanlarımızdan birini orta eğitim tuzağı olarak belirledik” dedi.

10 Aralık 2023 / Ankara – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), ‘Yeni
Dönem Yeni Ufuklar’ vizyon belgesini ve bu belgede yer alan ‘Hayalimizdeki Türkiye’
manifestosunu, 81 ili kapsayan 26 bölgesel federasyonunun sorumluluk alanındaki illerde
anlatmak üzere gerçekleştirdiği 100. Yıl Buluşmaları kapsamında bu yılın son etkinliğini
Ankara’da düzenlediği TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi ile gerçekleştirdi. İş dünyasını bir araya
getiren zirve, TÜRKONFED Heyeti’nin Anıtkabir ziyareti ile başladı. TÜRKONFED Yönetim
Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Kurtuluş ruhu ve kuruluş iradesi
temelinde kurduğunuz Cumhuriyetimizi, ikinci yüzyılına aklın ve bilimin ışığında, demokratikleşme
ve her alanda fırsat eşitliğini temel alan bir ülke hayali ile taşımanın büyük sorumluluğunun
farkındayız. Büyük kalkınma seferberliğinizden ilham alarak, temellerini ortak hayallerimizin,
çatısını ortak refahımızın oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti için var gücümüzle çalışmaya devam
ediyoruz” yazdı. Zirve kapsamında ayrıca TÜRKONFED Ankara Temsilciliği’nin açılışı yapıldı.
Süleyman Sönmez: “Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak varlık sebebimizdir”
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Adana’da gerçekleştirdikleri zirve ile 100. Yıl Buluşmaları’nı
başlattıklarını hatırlatan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez,
“TÜRKONFED olarak bizim için Cumhuriyetin kazanımlarına ve mirasına sahip çıkmak bir
kurumsal varlık ve devamlılık meselesidir. Bu anlayışla yıl boyunca Anadolu’da 30’un üzerinde
etkinlik, toplantı ve kongre düzenledik. Eğitimden kadına, KOBİ’lerimizden gençlere, ülkemizin

ikinci yüzyıl kalkınmasına destek verecek ve değer yaratacak kapasite geliştirme programlarını,
eğitimleri ve teknik destekleri yönlendirdik. Gittiğimiz her ilde, kamu ve yerel yönetimler, iş
dünyası ve akademi temsilcileriyle bir araya gelerek, ortak akıl ve vizyon arayışımızı paylaştık”
dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.