Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 17.03.2026 - 01:16, Güncelleme: 17.03.2026 - 07:14 221 kez okundu.
 

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği, Irak’ta güvenlik koşullarının hızlı şekilde bozulabileceğine dikkati çekerek, vatandaşların kritik bölgelerden uzak durmasını ve zorunlu haller dışında Irak’a seyahat etmemesini tavsiye etti.

Bağdat Büyükelçiliği, Irak’ta güvenlik şartlarının, bölgesel gelişmelerin etkisiyle hızlı şekilde bozulma ihtimalinin arttığını duyurdu. Açıklamada, ülkenin tamamındaki kalabalık meydanlar, toplanma bölgeleri, sivil yerleşim yerleri, Bağdat’ta Yeşil Bölge içi ve çevresi, Bağdat ve Erbil Uluslararası Havalimanları ile mücavir bölgeler, üçüncü ülke vatandaşlarının sıklıkla bulunduğu mekanlar, Musul ve çevresi, Basra ve Kerkük’e mücavir yerleşim bölgeleri, Irak’taki askeri alanlar ve petrol sahaları gibi kritik altyapı tesislerinden uzak durulması gerektiği belirtildi. Büyükelçilik, Irak havasahasının çatışmalar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, 19 Mart saat 12.00’ye kadar açılmayacağını hatırlattı. Bu çerçevede, yerel şartlar ve güvenlik koşullarına azami özen göstermek suretiyle, ülkeye karayoluyla geçişin mümkün olduğu; Habur/İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamada ayrıca Irak makamlarının kara sınır kapılarında üçüncü ülke vatandaşlarına yedi gün süreli transit vize imkânı sağladığı ve bu sayede diğer bölge ülkelerinden Türkiye’ye seyahatin mümkün olduğu hatırlatıldı. Büyükelçilik, vatandaşların zorunlu haller dışında Irak’a seyahatten kaçınmasını ve acil durumlarda Irak’taki temsilciliklerle iletişime geçmesini tavsiye etti. (İLKHA)
Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği, Irak’ta güvenlik koşullarının hızlı şekilde bozulabileceğine dikkati çekerek, vatandaşların kritik bölgelerden uzak durmasını ve zorunlu haller dışında Irak’a seyahat etmemesini tavsiye etti.

Bağdat Büyükelçiliği, Irak’ta güvenlik şartlarının, bölgesel gelişmelerin etkisiyle hızlı şekilde bozulma ihtimalinin arttığını duyurdu. Açıklamada, ülkenin tamamındaki kalabalık meydanlar, toplanma bölgeleri, sivil yerleşim yerleri, Bağdat’ta Yeşil Bölge içi ve çevresi, Bağdat ve Erbil Uluslararası Havalimanları ile mücavir bölgeler, üçüncü ülke vatandaşlarının sıklıkla bulunduğu mekanlar, Musul ve çevresi, Basra ve Kerkük’e mücavir yerleşim bölgeleri, Irak’taki askeri alanlar ve petrol sahaları gibi kritik altyapı tesislerinden uzak durulması gerektiği belirtildi.

Büyükelçilik, Irak havasahasının çatışmalar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, 19 Mart saat 12.00’ye kadar açılmayacağını hatırlattı. Bu çerçevede, yerel şartlar ve güvenlik koşullarına azami özen göstermek suretiyle, ülkeye karayoluyla geçişin mümkün olduğu; Habur/İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Irak makamlarının kara sınır kapılarında üçüncü ülke vatandaşlarına yedi gün süreli transit vize imkânı sağladığı ve bu sayede diğer bölge ülkelerinden Türkiye’ye seyahatin mümkün olduğu hatırlatıldı.

Büyükelçilik, vatandaşların zorunlu haller dışında Irak’a seyahatten kaçınmasını ve acil durumlarda Irak’taki temsilciliklerle iletişime geçmesini tavsiye etti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.