akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Sümer, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun

KÜLTÜR 11.01.2021 - 07:31, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1661+ kez okundu.
 

Sümer, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yaptığı yazılı açıklamasında Onurlu, şeffaf ve tarafsız habercilik anlayışını ilke edinmiş tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun…dedi. Geçtiğimiz 2020 yılı tüm Dünyayı etkisi altına alan virüsle mücadele ile geçti. Aynı zamanda bir çok gazeteci sırf gazetecilik yaptığı için bu şartlar altında dahi mahkeme kapılarında, cezaevlerinde habercilik yapmanın önemini anlattı. Ne yazk ki gazetecilerimiz sansür, işsizlik, açlık ve sefaletle yüz yüze bırakılarak, davalar ve hapis cezalarıyla tehdit ediliyor. 2020 yılı verilerine göre 10 binden fazla gazeteci iş bulma sıkıntısı yaşıyor.  Son 18 yılda 12 bine yakın gazeteci hakim karşısına çıktı. Binlerce gazetecinin sarı basın kartı iptal edildi. Gazetecilere her gün yeni davalar açılıyor. Türkiye’nin en prestijli gazetelerine en üst makamlardan satın almayın baskısı geliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen gazetecilerimiz, haber yapma sevdalarına sarılarak toplumu aydınlatmaya ve bilgilendirmeye devam ediyor. İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettiren, doğru haber vermenin demokrasilerin en önemli mihenk taşı olduğuna inan, yerel ve ulusal akım basın kuruluşlarında görev yapan tüm değerli basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yaptığı yazılı açıklamasında Onurlu, şeffaf ve tarafsız habercilik anlayışını ilke edinmiş tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun…dedi.

Geçtiğimiz 2020 yılı tüm Dünyayı etkisi altına alan virüsle mücadele ile geçti. Aynı zamanda bir çok gazeteci sırf gazetecilik yaptığı için bu şartlar altında dahi mahkeme kapılarında, cezaevlerinde habercilik yapmanın önemini anlattı.

Ne yazk ki gazetecilerimiz sansür, işsizlik, açlık ve sefaletle yüz yüze bırakılarak, davalar ve hapis cezalarıyla tehdit ediliyor.

2020 yılı verilerine göre 10 binden fazla gazeteci iş bulma sıkıntısı yaşıyor.  Son 18 yılda 12 bine yakın gazeteci hakim karşısına çıktı. Binlerce gazetecinin sarı basın kartı iptal edildi. Gazetecilere her gün yeni davalar açılıyor.

Türkiye’nin en prestijli gazetelerine en üst makamlardan satın almayın baskısı geliyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen gazetecilerimiz, haber yapma sevdalarına sarılarak toplumu aydınlatmaya ve bilgilendirmeye devam ediyor.

İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir.
Meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettiren, doğru haber vermenin demokrasilerin en önemli mihenk taşı olduğuna inan, yerel ve ulusal akım basın kuruluşlarında görev yapan tüm değerli basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.