Savunma mesleğine taze kan

DİĞER 05.09.2021 - 10:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1267+ kez okundu.
 

Savunma mesleğine taze kan

Adana Barosunda düzenlenen törenle staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Muharrem Oğuz Yüzbaşı, Hatice Boztuğ, Emir Adem, Gülben Taş Aytimur, Hande Nur Güvenç ve Ceren Ünal meslek yemini ederek avukatlık mesleğine adım attılar.   Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törende, Adana Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz, genç avukatlara ruhsatlarını takdim ederken, cübbelerini ise Av.Bilal Yetiş, Av.Eda Adıcan Öztürk, Av.Uğur Aydıngül, Av.Sultan Ayaz, Av.Semih Nazik, Av. Günay Kılınç Av.Hilal Aslan, Av. Adil Paşa, Av. Haluk Deprem ve Av.Nilüfer Şahin tarafından giydirildi. Törene Başkan Yardımcımız Av.Miyesser Ersalan Önenli, yönetim kurulu üyeleri Av.Özcan Delihasan, Av.A.Duygu Özgüven, Av.Neval Yurtdaş, Av.Nevzat Elçi ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti. ÇÖZÜME ODAKLANDIK Avukatlığa kabul töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, genç meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını tebrik etti. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Dün, meslekte 30. ve 35. yıl plaketi alan meslektaşlarımız ‘Avukatlık, sınırları zorlayan bir meslektir’ şeklinde görüş belirttiler. Savunma dokunulmazlığı kapsamında genç meslektaşlarımdan sınırları zorlamalarını talep ediyorum. Avukatlıkta ancak, rutini aşarak ve bize biçilen sınırları zorlayarak yapıldığında anlamlı olur. Göreve geldikten sonra mesleki dayanışma ruhu ve birlikte başaracağız şiarıyla yola çıkarak mesleğimizin sorunlarının çözümlerine odaklandık. Genç meslektaşlarımızın mesleğin başlangıcında iş bulma veya ofis açma konusunda yaşadıkları sıkıntıları biliyorduk. Bu sorunu çözmek için bir uyum büromuz kiraladık. Yaklaşık 45 meslektaşımızın kullanabileceği ofisin tefrişatını yapıyoruz. Ofise kıdemli meslektaşlarımız da gelerek bilgi ve birikimleri aktaracaklar” dedi. OMUZ OMUZA VERECEĞİZ Avukatlık mesleği için “Bu meslek dayanışma mesleğidir” diyen Av. Semih Gökayaz, şöyle devam etti: “Genç meslektaşlarımızla omuz omuza vereceğiz. Bu konuda Baro ve yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmekte kararlıyız. Mesleğimizin sorunları oldukça fazla. Meslektaşlarımızla sürekli diyalog ve görüş alıverişinde bulunup, toplantılar yaparak çözüm arayışlarımız devam etmektedir. 3 Ağustos 2021 tarihinde, meslektaşlarımızın CMK konusunda yaşadıkları sorunları dinledik. Dile getirilen konulara çözüm sağladığımızı düşünüyorum. Mesleğimizin genel sorunları için 14 Eylül’de meslektaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Bu toplantıya şimdiden meslektaşlarımı davet ediyorum. Meslektaşlarımızın sorunlarını dinleyip, çözüme odaklanacağız. Meslektaşlarımızın yaşadığı her sorunu çözme kararlığı içerisindeyiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”   Tören genç avukatlara ruhsatları takdim edilerek, program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Adana Barosunda düzenlenen törenle staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Muharrem Oğuz Yüzbaşı, Hatice Boztuğ, Emir Adem, Gülben Taş Aytimur, Hande Nur Güvenç ve Ceren Ünal meslek yemini ederek avukatlık mesleğine adım attılar.

 

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törende, Adana Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz, genç avukatlara ruhsatlarını takdim ederken, cübbelerini ise Av.Bilal Yetiş, Av.Eda Adıcan Öztürk, Av.Uğur Aydıngül, Av.Sultan Ayaz, Av.Semih Nazik, Av. Günay Kılınç Av.Hilal Aslan, Av. Adil Paşa, Av. Haluk Deprem ve Av.Nilüfer Şahin tarafından giydirildi. Törene Başkan Yardımcımız Av.Miyesser Ersalan Önenli, yönetim kurulu üyeleri Av.Özcan Delihasan, Av.A.Duygu Özgüven, Av.Neval Yurtdaş, Av.Nevzat Elçi ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

ÇÖZÜME ODAKLANDIK

Avukatlığa kabul töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, genç meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını tebrik etti. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Dün, meslekte 30. ve 35. yıl plaketi alan meslektaşlarımız ‘Avukatlık, sınırları zorlayan bir meslektir’ şeklinde görüş belirttiler. Savunma dokunulmazlığı kapsamında genç meslektaşlarımdan sınırları zorlamalarını talep ediyorum. Avukatlıkta ancak, rutini aşarak ve bize biçilen sınırları zorlayarak yapıldığında anlamlı olur. Göreve geldikten sonra mesleki dayanışma ruhu ve birlikte başaracağız şiarıyla yola çıkarak mesleğimizin sorunlarının çözümlerine odaklandık. Genç meslektaşlarımızın mesleğin başlangıcında iş bulma veya ofis açma konusunda yaşadıkları sıkıntıları biliyorduk. Bu sorunu çözmek için bir uyum büromuz kiraladık. Yaklaşık 45 meslektaşımızın kullanabileceği ofisin tefrişatını yapıyoruz. Ofise kıdemli meslektaşlarımız da gelerek bilgi ve birikimleri aktaracaklar” dedi.

OMUZ OMUZA VERECEĞİZ

Avukatlık mesleği için “Bu meslek dayanışma mesleğidir” diyen Av. Semih Gökayaz, şöyle devam etti: “Genç meslektaşlarımızla omuz omuza vereceğiz. Bu konuda Baro ve yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmekte kararlıyız. Mesleğimizin sorunları oldukça fazla. Meslektaşlarımızla sürekli diyalog ve görüş alıverişinde bulunup, toplantılar yaparak çözüm arayışlarımız devam etmektedir. 3 Ağustos 2021 tarihinde, meslektaşlarımızın CMK konusunda yaşadıkları sorunları dinledik. Dile getirilen konulara çözüm sağladığımızı düşünüyorum. Mesleğimizin genel sorunları için 14 Eylül’de meslektaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Bu toplantıya şimdiden meslektaşlarımı davet ediyorum. Meslektaşlarımızın sorunlarını dinleyip, çözüme odaklanacağız. Meslektaşlarımızın yaşadığı her sorunu çözme kararlığı içerisindeyiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

 

Tören genç avukatlara ruhsatları takdim edilerek, program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.