Rusya, İran’ı Petrol Satışı İçin Arka Kapı Olarak Kullanmayı Planlıyor

24.08.2022 - 16:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1649+ kez okundu.
 

Rusya, İran’ı Petrol Satışı İçin Arka Kapı Olarak Kullanmayı Planlıyor

Avrupa ve İran arasında tekrardan canlandırılma aşamasındaki nükleer anlaşmalarda görüşmeler tüm hızıyla devam ederken dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. İran`a yaptırımların kalkması durumunda Rusya, İran`ı petrol satışı için arka kapı olarak kullanmayı hedefliyor.

“Rusya, İran'ı petrol satışları için yaptırımları bozan arka kapı olarak görüyor” Tahran'la yapılacak bir nükleer anlaşmanın, Vladimir Putin'e petrolü küresel pazarlara çıkarmak için mükemmel zamanlanmış bir B Planı vereceğini iddia etti.   Batılı diplomatların kaynak gösterildiği iddiada Moskova’nın Temmuz ayında Gazprom ve diğer şirketlerden ticaret ve finans yetkililerinin yanı sıra yöneticileri Tahran'a gönderdiği söylendi.   Toplantıya üst düzey yetkililer arasında İran merkez bankası başkanı Ali Saleh Abadi, Ekonomi Bakan Yardımcısı Ali Fekri ve İran yasama meclisinin ekonomi komitesi başkanı Mohammad Reza Pour Ebrahimi vardı. Diplomatlar, İranlıların birkaç gün boyunca Rus meslektaşları ve özel sektör yöneticileriyle görüştüklerini söyledi.   “Rusya'nın petrol ihracatı Aralık ayından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinden tam bir ambargoyla karşı karşıya. İran ile uluslararası bir nükleer anlaşmaya varılırsa, Vladimir Putin için mükemmel zamanlanmış bir B Planı sağlayacak.”   Nükleer görüşmeler çerçevesinde yaptırımların kalkması durumunda İran’ın, Rusya'dan ham petrolü Hazar Denizi'nin kuzey kıyısına ithal edeceği ve sonra Basra Körfezi üzerinden İran tankerleri ile ihraç edeceği söylendi.
Avrupa ve İran arasında tekrardan canlandırılma aşamasındaki nükleer anlaşmalarda görüşmeler tüm hızıyla devam ederken dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. İran`a yaptırımların kalkması durumunda Rusya, İran`ı petrol satışı için arka kapı olarak kullanmayı hedefliyor.

“Rusya, İran'ı petrol satışları için yaptırımları bozan arka kapı olarak görüyor” Tahran'la yapılacak bir nükleer anlaşmanın, Vladimir Putin'e petrolü küresel pazarlara çıkarmak için mükemmel zamanlanmış bir B Planı vereceğini iddia etti.

 

Batılı diplomatların kaynak gösterildiği iddiada Moskova’nın Temmuz ayında Gazprom ve diğer şirketlerden ticaret ve finans yetkililerinin yanı sıra yöneticileri Tahran'a gönderdiği söylendi.

 

Toplantıya üst düzey yetkililer arasında İran merkez bankası başkanı Ali Saleh Abadi, Ekonomi Bakan Yardımcısı Ali Fekri ve İran yasama meclisinin ekonomi komitesi başkanı Mohammad Reza Pour Ebrahimi vardı. Diplomatlar, İranlıların birkaç gün boyunca Rus meslektaşları ve özel sektör yöneticileriyle görüştüklerini söyledi.

 

“Rusya'nın petrol ihracatı Aralık ayından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinden tam bir ambargoyla karşı karşıya. İran ile uluslararası bir nükleer anlaşmaya varılırsa, Vladimir Putin için mükemmel zamanlanmış bir B Planı sağlayacak.”

 

Nükleer görüşmeler çerçevesinde yaptırımların kalkması durumunda İran’ın, Rusya'dan ham petrolü Hazar Denizi'nin kuzey kıyısına ithal edeceği ve sonra Basra Körfezi üzerinden İran tankerleri ile ihraç edeceği söylendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.