Rusya dizel ihracatındaki kısıtlamaları kaldırıyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 10.10.2026 - 00:30, Güncelleme: 10.10.2026 - 08:56 226 kez okundu.
 

Rusya dizel ihracatındaki kısıtlamaları kaldırıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, dizel yakıt ihracatına yönelik kısıtlamaların planlanan tarihten önce kaldırılacağını, ekim ayında dünya pazarına 300 bin ton yakıt sağlanabileceğini duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın küresel pazarın başlıca dizel yakıt tedarikçilerinden biri olduğunu belirterek ihracat kısıtlamalarının derhal kaldırılmaya başlanacağını belirtti. Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından da Rusya iç piyasasının dizel yakıt ihtiyacının tamamen karşılanacağını vurgulayan Novak, ülkesinin ekim ayında dünya pazarına 300 bin ton dizel yakıt tedarik etmeye hazır olduğunu kaydetti. Novak, ilerleyen dönemde bu miktarın ayda 3 milyon tona kadar çıkabileceğini ifade etti. ABD’nin küresel enerji piyasasını istikrara kavuşturma ve enerji ticaretini normalleştirme yönündeki adımlarına da değinen Novak, Moskova’nın bu girişimleri olumlu değerlendirdiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, dizel yakıt ihracatına yönelik kısıtlamaların planlanan tarihten önce kaldırılacağını, ekim ayında dünya pazarına 300 bin ton yakıt sağlanabileceğini duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın küresel pazarın başlıca dizel yakıt tedarikçilerinden biri olduğunu belirterek ihracat kısıtlamalarının derhal kaldırılmaya başlanacağını belirtti.

Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından da Rusya iç piyasasının dizel yakıt ihtiyacının tamamen karşılanacağını vurgulayan Novak, ülkesinin ekim ayında dünya pazarına 300 bin ton dizel yakıt tedarik etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Novak, ilerleyen dönemde bu miktarın ayda 3 milyon tona kadar çıkabileceğini ifade etti.

ABD’nin küresel enerji piyasasını istikrara kavuşturma ve enerji ticaretini normalleştirme yönündeki adımlarına da değinen Novak, Moskova’nın bu girişimleri olumlu değerlendirdiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.