NATO Genel Sekreteri: İran'a yönelik harekatlara katılmayacağız

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 02.03.2026 - 20:53, Güncelleme: 03.03.2026 - 06:43 140 kez okundu.
 

NATO Genel Sekreteri: İran'a yönelik harekatlara katılmayacağız

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD ve işgalci rejimin İran'a karşı askeri harekatını "övdü" ancak ittifakın bu harekatlara katılmayacağını söyledi.

Rutte, ABD ve işgalci rejimin İran'a karşı askeri eylemlerini "övdü" ve bu eylemlerin Tahran'ın nükleer ve balistik füze yeteneğine ulaşma kabiliyetini zayıflattığını savundu. Ancak NATO'nun kendisinin bu harekatlara katılmayacağını ifade eden Rutte, Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, "ABD'nin israil ile birlikte burada yaptığı şey gerçekten çok önemli, çünkü İran'ın nükleer kapasiteye, balistik füze kapasitesine ulaşma yeteneğini ortadan kaldırıyor ve zayıflatıyor." dedi. Rutte, "NATO'nun bu işe karışması veya bunun bir parçası olması gibi kesinlikle hiçbir planımız yok; tek planımız, Amerikalıların israil ile birlikte yaptıkları çalışmaları mümkün kılmak için bireysel müttefiklerin ellerinden geleni yapmalarıdır." diye ekledi. (İLKHA)
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD ve işgalci rejimin İran'a karşı askeri harekatını "övdü" ancak ittifakın bu harekatlara katılmayacağını söyledi.

Rutte, ABD ve işgalci rejimin İran'a karşı askeri eylemlerini "övdü" ve bu eylemlerin Tahran'ın nükleer ve balistik füze yeteneğine ulaşma kabiliyetini zayıflattığını savundu.

Ancak NATO'nun kendisinin bu harekatlara katılmayacağını ifade eden Rutte, Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, "ABD'nin israil ile birlikte burada yaptığı şey gerçekten çok önemli, çünkü İran'ın nükleer kapasiteye, balistik füze kapasitesine ulaşma yeteneğini ortadan kaldırıyor ve zayıflatıyor." dedi.

Rutte, "NATO'nun bu işe karışması veya bunun bir parçası olması gibi kesinlikle hiçbir planımız yok; tek planımız, Amerikalıların israil ile birlikte yaptıkları çalışmaları mümkün kılmak için bireysel müttefiklerin ellerinden geleni yapmalarıdır." diye ekledi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami chat islami sohbetler bizim mekan