Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 05.12.2025 - 07:57, Güncelleme: 05.12.2025 - 08:37 493 kez okundu.
 

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, özellikle Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağını; Antalya ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın etkisinde olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Edirne, Kırklareli, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yağış görülecek. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun batısının yükseklerinde ise karla karışık yağmur şeklinde etkili olması öngörülüyor. Meteoroloji, özellikle Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağını; Antalya ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın ise çoğunlukla doğu ve güneydoğu yönlerden, hafif ve orta kuvvette; Ege ve Akdeniz kıyılarında zaman zaman kuvvetli (40–60 km/s) eseceği bildirildi. Meteoroloji, Batı Akdeniz ve Ege kıyıları için yapılan uyarıda ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi risklere dikkat çekti. Vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi. (İLKHA)
Meteoroloji, özellikle Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağını; Antalya ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın etkisinde olması bekleniyor.

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Edirne, Kırklareli, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yağış görülecek.

Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun batısının yükseklerinde ise karla karışık yağmur şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji, özellikle Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağını; Antalya ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise çoğunlukla doğu ve güneydoğu yönlerden, hafif ve orta kuvvette; Ege ve Akdeniz kıyılarında zaman zaman kuvvetli (40–60 km/s) eseceği bildirildi.

Meteoroloji, Batı Akdeniz ve Ege kıyıları için yapılan uyarıda ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi risklere dikkat çekti.

Vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.