akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Mersin, uluslararası sanat etkinliğinde buluştu

GÜNDEM 06.06.2022 - 07:32, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2305+ kez okundu.
 

Mersin, uluslararası sanat etkinliğinde buluştu

Derya Grup ve Derya Sanat, Mersin’de uluslararası söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yaptı. Yazar-Şair Celal Soycan’ın dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’e dair hazırladığı “Sonsuza Kıvrılmak” isimli son kitabının söyleşi ve imza günü Derya Sanat katkılarıyla gerçekleşti. Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, Fazil Tütüner moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Celal Soycan ve Veli Mert, Ahmet Yeşil’e dair izlenimlerini, anılarını ve yaşanmışlıkları duygu yüküyle dile getirdi. Ahmet Yeşil’in sadece Mersin’de ve Türkiye’de değil dünyanın her ülkesinde tanınmasından duyduğu mutluluğu paylaşan Soycan ve Mert, sanatın bir yaşam biçimi olduğuna işaret etti. “SANAT AYDINLATIYOR” Sanata dair düşüncelerin dile geldiği etkinlikte konuşan Derya Grup ve Derya Sanat Yönetim Kurulu Başkanı, Çukurova Sanayi ve İş  Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, “Hangi koşullarda yaşarsak yaşayalım, sanatın anlamını bilmeyi ve aydınlık yarınlara ulaşılması yönünde çaba sarf etmeyi kendimize görev edinmeliyiz. Çünkü; sanatsal güzelliğin vereceği huzurla, yaşamımızda gündelik hayatın sorunlarından sıyrılmayı başarabiliriz. Sanat, insan ruhunun içinde yaşadığı dünyayı, kendisine göre aydınlattığı bir dildir” dedi. “Sanatı insanın güzeli araması” olarak tanımlayan Kış, bu nedenle kültür ve sanat eserinin, her şeyden önce bir yaşam biçimini gösterdiğini, aynı zamanda milli duyguları, gelenek ve görenekleri, karakteri yansıttığını, güzellik duygusunu açığa çıkardığını kaydetti. Kış, “Unutulmamalıdır ki; kültür-sanat kötülüğü ortadan kaldırır. Bu bilinçle Derya Sanat olarak şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunarken kültürel ve sanatsal desteklerle de her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Mersin’in seçkin sanatçılarından, aynı zamanda Derya ailesinin değerli dostu, ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri temsil eden, kişiliği ile kalplerimizi keşfeden sanatçımız Ressam Ahmet Yeşil’e; sanatçımızın eserlerini çözümleyen, görsellerini  bir kitaba aktaran Sayın Celal Soycan’a değerli emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kış, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat bir sanatkâr olamazsınız” sözleriyle tamamladı.

Derya Grup ve Derya Sanat, Mersin’de uluslararası söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yaptı. Yazar-Şair Celal Soycan’ın dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’e dair hazırladığı “Sonsuza Kıvrılmak” isimli son kitabının söyleşi ve imza günü Derya Sanat katkılarıyla gerçekleşti.
Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, Fazil Tütüner moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Celal Soycan ve Veli Mert, Ahmet Yeşil’e dair izlenimlerini, anılarını ve yaşanmışlıkları duygu yüküyle dile getirdi. Ahmet Yeşil’in sadece Mersin’de ve Türkiye’de değil dünyanın her ülkesinde tanınmasından duyduğu mutluluğu paylaşan Soycan ve Mert, sanatın bir yaşam biçimi olduğuna işaret etti.
“SANAT AYDINLATIYOR”
Sanata dair düşüncelerin dile geldiği etkinlikte konuşan Derya Grup ve Derya Sanat Yönetim Kurulu Başkanı, Çukurova Sanayi ve İş  Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, “Hangi koşullarda yaşarsak yaşayalım, sanatın anlamını bilmeyi ve aydınlık yarınlara ulaşılması yönünde çaba sarf etmeyi kendimize görev edinmeliyiz. Çünkü; sanatsal güzelliğin vereceği huzurla, yaşamımızda gündelik hayatın sorunlarından sıyrılmayı başarabiliriz. Sanat, insan ruhunun içinde yaşadığı dünyayı, kendisine göre aydınlattığı bir dildir” dedi.
“Sanatı insanın güzeli araması” olarak tanımlayan Kış, bu nedenle kültür ve sanat eserinin, her şeyden önce bir yaşam biçimini gösterdiğini, aynı zamanda milli duyguları, gelenek ve görenekleri, karakteri yansıttığını, güzellik duygusunu açığa çıkardığını kaydetti. Kış, “Unutulmamalıdır ki; kültür-sanat kötülüğü ortadan kaldırır. Bu bilinçle Derya Sanat olarak şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunarken kültürel ve sanatsal desteklerle de her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Mersin’in seçkin sanatçılarından, aynı zamanda Derya ailesinin değerli dostu, ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri temsil eden, kişiliği ile kalplerimizi keşfeden sanatçımız Ressam Ahmet Yeşil’e; sanatçımızın eserlerini çözümleyen, görsellerini  bir kitaba aktaran Sayın Celal Soycan’a değerli emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kış, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat bir sanatkâr olamazsınız” sözleriyle tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.