Mardin’de kaçak keklik avlayan kişiye 129 bin lira ceza

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 07.10.2026 - 15:58, Güncelleme: 07.10.2026 - 16:40 156 kez okundu.
 

Mardin’de kaçak keklik avlayan kişiye 129 bin lira ceza

Mardin’in Midyat ilçesinde yasa dışı avlandığı belirlenen 22 kınalı keklik ve çok sayıda av malzemesi ele geçirilirken, şüpheliye 129 bin lirayı aşan idari para cezası uygulandı.

Midyat ilçesinde yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında kaçak avcılığa yönelik denetim gerçekleştirildi. Jandarma ekipleriyle koordineli bir şekilde gerçekleştirilen ev aramasında, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği belirlenen bir şahsın adresinde çok sayıda kınalı keklik ve av teçhizatı ele geçirildi. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında adreste yapılan aramalarda; 22 adet kınalı keklik, 17 adet keklik kafesi, 33 adet ilmekli tuzak ve 21 adet keklik kafesi taşıma çantası tespit edildi. El konulan canlı keklikler, yetkililerce yapılan sağlık kontrollerinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı. Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen şahıs hakkında derhal yasal işlem başlatılırken, şahsa toplam 129 bin 429 TL idari yaptırım ve tazminat cezası uygulandı. (İLKHA)
Mardin’in Midyat ilçesinde yasa dışı avlandığı belirlenen 22 kınalı keklik ve çok sayıda av malzemesi ele geçirilirken, şüpheliye 129 bin lirayı aşan idari para cezası uygulandı.

Midyat ilçesinde yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında kaçak avcılığa yönelik denetim gerçekleştirildi.

Jandarma ekipleriyle koordineli bir şekilde gerçekleştirilen ev aramasında, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği belirlenen bir şahsın adresinde çok sayıda kınalı keklik ve av teçhizatı ele geçirildi.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında adreste yapılan aramalarda; 22 adet kınalı keklik, 17 adet keklik kafesi, 33 adet ilmekli tuzak ve 21 adet keklik kafesi taşıma çantası tespit edildi.

El konulan canlı keklikler, yetkililerce yapılan sağlık kontrollerinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.

Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen şahıs hakkında derhal yasal işlem başlatılırken, şahsa toplam 129 bin 429 TL idari yaptırım ve tazminat cezası uygulandı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.