Kürekçiler haliçte dostluk için yarıştı.

SPOR 25.04.2022 - 07:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1514+ kez okundu.
 

Kürekçiler haliçte dostluk için yarıştı.

Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımları dostluk için yarıştı. Haliç Dostluk Kupası kürek yarışı, bu yıl Rahmi M. Koç Müzesi önünde başladı ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son buldu. 9. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda yarışçılar dakikada ortalama 36 tempo kürek çekti. Kazanan takım, yarışı 7 dakika 12 saniyede tamamlayan Kadir Has Üniversitesi kürek takımı oldu.

23 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Rahmi M. Koç Müzesi önünden başlayan ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son bulan 2.100 metrelik parkurda, Koç Üniversitesi kürek takımını, antrenör Yalçın Fidancı, dümenci Nuray Sevim, Ali Fuat Ören, Ender Doğan Işık, Furkan Polat, Onur Sapmaz, Haluk Akan, Nejat Işık, Adem Sonkaya, Çağda Barış Benlier oluşturdu.  Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise antrenör Burkay Günay, dümenci Özgür Borazan, Barış Borazan, Metehan Kara, Emirhan Yıldırım, Necmi Batuhan Acar, Bedirhan Yıldırım, Yusuf Abdan, Görkem Tekoğlu, Enver Erman kürek çekti.   Etkinlikle ilgili konuşan Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı  “Öncelikle bu yılın şampiyonu olan Kadir Has Üniversitesi kürek takımını ve kıymetli kürekçilerini tüm içtenliğimle kutlarken, Kadir Has Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel hale gelen 9. Haliç Dostluk Kupası’nda yer alan tüm kürekçilerimizi sportmence mücadeleleri için ayrıca tebrik ediyorum. Koç Üniversitesi olarak, bilim, sanat ve spor alanlarında birçok yatırım yapıyoruz. Kadir Has Üniversitesi ile başlatmış olduğumuz Haliç Dostluk Kupası da bu spora verdiğimiz uzun soluklu desteğin bir ispatı” diye konuştu. Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı sözlerine şöyle devam etti: “Küreğin uygarlık tarihindeki rolü milattan önce 25. yüzyıla kadar uzanıyor ve ilk kez Roma ve Mısır’da kullanılan küreğin deniz ticaretinin yanı sıra keşiflerin yapılmasında da önemli rolü var. Yurtdışında kürek branşında neredeyse 150 senedir yarışan üniversiteler var ve ilk resmi yarış 1829′da İngiltere’de Oxford ve Cambridge üniversiteleri arasında yapılmış. Umarım üniversitelerimiz 300 sene sonra da bu yarışları devam ettirir.”
Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımları dostluk için yarıştı. Haliç Dostluk Kupası kürek yarışı, bu yıl Rahmi M. Koç Müzesi önünde başladı ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son buldu. 9. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda yarışçılar dakikada ortalama 36 tempo kürek çekti. Kazanan takım, yarışı 7 dakika 12 saniyede tamamlayan Kadir Has Üniversitesi kürek takımı oldu.

23 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Rahmi M. Koç Müzesi önünden başlayan ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son bulan 2.100 metrelik parkurda, Koç Üniversitesi kürek takımını, antrenör Yalçın Fidancı, dümenci Nuray Sevim, Ali Fuat Ören, Ender Doğan Işık, Furkan Polat, Onur Sapmaz, Haluk Akan, Nejat Işık, Adem Sonkaya, Çağda Barış Benlier oluşturdu.  Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise antrenör Burkay Günay, dümenci Özgür Borazan, Barış Borazan, Metehan Kara, Emirhan Yıldırım, Necmi Batuhan Acar, Bedirhan Yıldırım, Yusuf Abdan, Görkem Tekoğlu, Enver Erman kürek çekti.

 

Etkinlikle ilgili konuşan Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı 

“Öncelikle bu yılın şampiyonu olan Kadir Has Üniversitesi kürek takımını ve kıymetli kürekçilerini tüm içtenliğimle kutlarken, Kadir Has Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel hale gelen 9. Haliç Dostluk Kupası’nda yer alan tüm kürekçilerimizi sportmence mücadeleleri için ayrıca tebrik ediyorum. Koç Üniversitesi olarak, bilim, sanat ve spor alanlarında birçok yatırım yapıyoruz. Kadir Has Üniversitesi ile başlatmış olduğumuz Haliç Dostluk Kupası da bu spora verdiğimiz uzun soluklu desteğin bir ispatı” diye konuştu. Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı sözlerine şöyle devam etti: “Küreğin uygarlık tarihindeki rolü milattan önce 25. yüzyıla kadar uzanıyor ve ilk kez Roma ve Mısır’da kullanılan küreğin deniz ticaretinin yanı sıra keşiflerin yapılmasında da önemli rolü var. Yurtdışında kürek branşında neredeyse 150 senedir yarışan üniversiteler var ve ilk resmi yarış 1829′da İngiltere’de Oxford ve Cambridge üniversiteleri arasında yapılmış. Umarım üniversitelerimiz 300 sene sonra da bu yarışları devam ettirir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.