Küçük Akbabaları Koruma Projesi

YAŞAM 06.10.2021 - 07:28, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2127+ kez okundu.
 

Küçük Akbabaları Koruma Projesi

"Küçük Akbabaları Koruma Projesi" ile ekosistemin sağlıklı işleyişine katkı sağlamaya devam ediyor

Vaillant Türkiye ile Doğa Derneği iş birliğinde 2015 yılından bu yana devam eden Küçük Akbabaları Koruma Projesi’nin 2021 yılı üçüncü çeyrek çalışmalarında, Mersin ve Adana/Sarımazı bölgelerine odaklanıldı. Mersin’de ilk kez kapsamlı aktif yuva ve potansiyel yuva alanı belirleme faaliyetleri gerçekleştirildi. Sarımazı’da yapılan sayımda ise bu yıl 71 küçük akbaba gözlendi.     Vaillant Türkiye’nin nesli küresel ölçekte tehlike altında olan küçük akbabaların varlığını koruma hedefiyle Doğa Derneği iş birliğinde sürdürdüğü Küçük Akbabaları Koruma Projesi 2021 yılında da sayım ve farkındalık çalışmaları ile devam ediyor. Pandemi tedbirleri kapsamında hız kesmeden sürdürülen projede yılın üçüncü çeyreğinde yuva kontrolü çalışmalarına odaklanıldı. Mersin’de ilk defa kapsamlı bir şekilde küçük akbaba yuvaları araştırıldı. Aktif yuvalar ve potansiyel yuva alanları belirlenerek bölgede yapılacak koruma çalışmaları için önemli veriler elde edildi. Öte yandan Adana’da gerçekleştirilen Sarımazı Yırtıcı Kuş Göç Sayımında 71 küçük akbaba gözlendi. Projenin en önemli destekçilerinden konargöçerler ve Çoban Ağı ile iş birliği daha da güçlendirildi. Konargöçerler ile yapılan düzenli görüşmelerde küçük akbabaların ekosistem için önemi, göçe gelme ve gitme zamanları, yuva alanları, yaşadığı tehditler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Projenin devam ettiği Ankara ve Mersin’de oluşturulan ve 6 yıldır sistemli bir şekilde işleyen Çoban Ağı ile çobanlar başta olmak üzere yereldeki kişiler, küçük akbabaların bölgeye geliş ve gidiş tarihlerini, varsa yuvanın mevcut durumunu ve tehditlerin varlığını uzmanlara aktarmaya devam etti.   
"Küçük Akbabaları Koruma Projesi" ile ekosistemin sağlıklı işleyişine katkı sağlamaya devam ediyor

Vaillant Türkiye ile Doğa Derneği iş birliğinde 2015 yılından bu yana devam eden Küçük Akbabaları Koruma Projesi’nin 2021 yılı üçüncü çeyrek çalışmalarında, Mersin ve Adana/Sarımazı bölgelerine odaklanıldı. Mersin’de ilk kez kapsamlı aktif yuva ve potansiyel yuva alanı belirleme faaliyetleri gerçekleştirildi. Sarımazı’da yapılan sayımda ise bu yıl 71 küçük akbaba gözlendi.  

 

Vaillant Türkiye’nin nesli küresel ölçekte tehlike altında olan küçük akbabaların varlığını koruma hedefiyle Doğa Derneği iş birliğinde sürdürdüğü Küçük Akbabaları Koruma Projesi 2021 yılında da sayım ve farkındalık çalışmaları ile devam ediyor. Pandemi tedbirleri kapsamında hız kesmeden sürdürülen projede yılın üçüncü çeyreğinde yuva kontrolü çalışmalarına odaklanıldı. Mersin’de ilk defa kapsamlı bir şekilde küçük akbaba yuvaları araştırıldı. Aktif yuvalar ve potansiyel yuva alanları belirlenerek bölgede yapılacak koruma çalışmaları için önemli veriler elde edildi. Öte yandan Adana’da gerçekleştirilen Sarımazı Yırtıcı Kuş Göç Sayımında 71 küçük akbaba gözlendi. Projenin en önemli destekçilerinden konargöçerler ve Çoban Ağı ile iş birliği daha da güçlendirildi. Konargöçerler ile yapılan düzenli görüşmelerde küçük akbabaların ekosistem için önemi, göçe gelme ve gitme zamanları, yuva alanları, yaşadığı tehditler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Projenin devam ettiği Ankara ve Mersin’de oluşturulan ve 6 yıldır sistemli bir şekilde işleyen Çoban Ağı ile çobanlar başta olmak üzere yereldeki kişiler, küçük akbabaların bölgeye geliş ve gidiş tarihlerini, varsa yuvanın mevcut durumunu ve tehditlerin varlığını uzmanlara aktarmaya devam etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.