akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Kripto paralar tehdit oluşturmakta

EKONOMİ 03.06.2021 - 07:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2219+ kez okundu.
 

Kripto paralar tehdit oluşturmakta

Kripto borsasının sonu mu geliyor? Emporiumx CEO’su yanıtladı! Kripto para ticaretinden elde edilen gelirlerden yüzde 20 vergi alınmasının çoğu kripto borsasının sonunu getireceği yorumlarına ilişkin konuşan Emporiumx CEO’su Murat Meretuk, kripto para borsalarının her zaman var olmaya devam edeceğini belirtti. Meretuk “Bu durumun merkeziyetsiz borsaların kullanımı ile önümüzdeki yıllarda hacim ve kullanıcı artışına sebep olacağını düşünüyorum.” dedi. Güney Kore, geçtiğimiz haftalarda kripto para ticaretinden elde edilen gelirlerden yüzde 20 vergi alınacağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte kripto paralara ilişkin yeni düzenlemenin çoğu kripto borsasının sonunu getireceği yorumları yapıldı. Güney Kore’de kripto para borsalarına yönelik yeni bağımsız denetim koşulu, sektörü küresel çapta da endişelendiriyor. Konuya ilişkin konuşan Emporiumx CEO’su Murat Meretuk, kripto para borsalarının her zaman var olmaya devam edeceğini kaydederek, “Bu durumun merkeziyetsiz borsaların kullanımı ile önümüzdeki yıllarda hacim ve kullanıcı artışına sebep olacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu. “Kripto paralar geleneksel finans sistemine tehdit oluşturmakta” Meretuk, kripto paraların doğası gereği geleneksel finans sistemine tehdit oluşturduğunu söyleyerek, kripto para borsasının aracı kurumları tamamen ortadan kaldırabilmekte olduğunu, bunun ise köklü geleneksel bankalarının bu süreci kabullenmesinin oldukça zor olacağını ifade etti. Kripto paralara yönelik spekülasyonlara da değinen Emporiumx CEO’su Meretuk, şunları kaydetti: “Spekülasyonlar yatırım araçlarının genelinde vardır. İşin sonunda kripto paraların bu savaştan galip çıkacağı kanaatindeyim. Çünkü dünya genelindeki Kovid-19 salgını, küresel ekonomiyi zora sokmakta ve bu durumda insanların yüksek volatilite ürünlere yatırım yapmasına sebep olmaktadır.”

Kripto borsasının sonu mu geliyor? Emporiumx CEO’su yanıtladı!

Kripto para ticaretinden elde edilen gelirlerden yüzde 20 vergi alınmasının çoğu kripto borsasının sonunu getireceği yorumlarına ilişkin konuşan Emporiumx CEO’su Murat Meretuk, kripto para borsalarının her zaman var olmaya devam edeceğini belirtti. Meretuk “Bu durumun merkeziyetsiz borsaların kullanımı ile önümüzdeki yıllarda hacim ve kullanıcı artışına sebep olacağını düşünüyorum.” dedi.

Güney Kore, geçtiğimiz haftalarda kripto para ticaretinden elde edilen gelirlerden yüzde 20 vergi alınacağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte kripto paralara ilişkin yeni düzenlemenin çoğu kripto borsasının sonunu getireceği yorumları yapıldı.

Güney Kore’de kripto para borsalarına yönelik yeni bağımsız denetim koşulu, sektörü küresel çapta da endişelendiriyor.

Konuya ilişkin konuşan Emporiumx CEO’su Murat Meretuk, kripto para borsalarının her zaman var olmaya devam edeceğini kaydederek, “Bu durumun merkeziyetsiz borsaların kullanımı ile önümüzdeki yıllarda hacim ve kullanıcı artışına sebep olacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

“Kripto paralar geleneksel finans sistemine tehdit oluşturmakta”

Meretuk, kripto paraların doğası gereği geleneksel finans sistemine tehdit oluşturduğunu söyleyerek, kripto para borsasının aracı kurumları tamamen ortadan kaldırabilmekte olduğunu, bunun ise köklü geleneksel bankalarının bu süreci kabullenmesinin oldukça zor olacağını ifade etti.

Kripto paralara yönelik spekülasyonlara da değinen Emporiumx CEO’su Meretuk, şunları kaydetti:

“Spekülasyonlar yatırım araçlarının genelinde vardır. İşin sonunda kripto paraların bu savaştan galip çıkacağı kanaatindeyim. Çünkü dünya genelindeki Kovid-19 salgını, küresel ekonomiyi zora sokmakta ve bu durumda insanların yüksek volatilite ürünlere yatırım yapmasına sebep olmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.