Ayyüce 1
Ali Demirçalı

Karayolları 420 bin fidanla yeşillendi

YAŞAM 20.01.2021 - 21:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2361+ kez okundu.
 

Karayolları 420 bin fidanla yeşillendi

Karayolları fidanlarla yeşilleniyor Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulanan “Yol Kenarı Ağaçlandırma Eylem Planı” çerçevesinde karayolu ağaçlandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Karayollarını daha yeşil ve estetik bir görüntüye kavuştururken bir yandan da biyolojik çeşitliliğin artırılması ve erozyonun azaltılmasını amaçlayan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yılında 346 km yol kenarına 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol kenarına diktiğimiz fidanlar  vatandaşlarımızın ağaçlar arasında daha mutlu ve huzurlu seyahat etmesini sağlayacak. Karayolu çalışmaları bittikçe ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi.  Türkiye orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışan Orman Genel Müdürlüğü, karayollarını daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan “Yol Kenarı Ağaçlandırma Eylem Planı” kapsamında Kayseri’de 2020 yılı içerinde Kayseri-Erciyes-Develi karayolu yol kenarına Sarıçam, Huş, Ladin, Akçaağaç, Leylandi, Muşmula, Akasya, Sedir, Mavi Selvi, Süs Eriği, Titrek Kavak ve Ateş Dikeni türlerinden oluşan toplamda 163 bin adet fidan dikildi. Yozgat-Sekili-Kırıkkale sınırındaki 43 km’lik yola ve Çekerek ilçesi çevre yolu kenarına 11 km’lik kısmına Sedir, Mavi Ladin, Akasya, Mahlep, Süs Eriği ve Akçaağacı türlerinde yaklaşık 75 bin fidan toprakla buluştu.  2020 yılında karayolları 420 bin fidanla yeşillendi Yol Kenarı Ağaçlandırmaları ile hedeflerinin vatandaşların görsel olarak daha keyif verici ve yemyeşil bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yılında 346 km yol kenarına 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol güzergahına yeşil bir doku kazandırarak yapılan karayolu ağaçlandırması ile biyolojik çeşitliliğin artırılması sağlanırken aynı zamanda yolun her iki yanında yer alan şevlerde erozyonun azaltılması ve yol şevlerine rekreaktif güzel bir görünüm sağlanıyor” dedi. 

Karayolları fidanlarla yeşilleniyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulanan “Yol Kenarı Ağaçlandırma Eylem Planı” çerçevesinde karayolu ağaçlandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Karayollarını daha yeşil ve estetik bir görüntüye kavuştururken bir yandan da biyolojik çeşitliliğin artırılması ve erozyonun azaltılmasını amaçlayan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yılında 346 km yol kenarına 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol kenarına diktiğimiz fidanlar  vatandaşlarımızın ağaçlar arasında daha mutlu ve huzurlu seyahat etmesini sağlayacak. Karayolu çalışmaları bittikçe ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

Türkiye orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışan Orman Genel Müdürlüğü, karayollarını daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan “Yol Kenarı Ağaçlandırma Eylem Planı” kapsamında Kayseri’de 2020 yılı içerinde Kayseri-Erciyes-Develi karayolu yol kenarına Sarıçam, Huş, Ladin, Akçaağaç, Leylandi, Muşmula, Akasya, Sedir, Mavi Selvi, Süs Eriği, Titrek Kavak ve Ateş Dikeni türlerinden oluşan toplamda 163 bin adet fidan dikildi. Yozgat-Sekili-Kırıkkale sınırındaki 43 km’lik yola ve Çekerek ilçesi çevre yolu kenarına 11 km’lik kısmına Sedir, Mavi Ladin, Akasya, Mahlep, Süs Eriği ve Akçaağacı türlerinde yaklaşık 75 bin fidan toprakla buluştu. 

2020 yılında karayolları 420 bin fidanla yeşillendi

Yol Kenarı Ağaçlandırmaları ile hedeflerinin vatandaşların görsel olarak daha keyif verici ve yemyeşil bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yılında 346 km yol kenarına 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol güzergahına yeşil bir doku kazandırarak yapılan karayolu ağaçlandırması ile biyolojik çeşitliliğin artırılması sağlanırken aynı zamanda yolun her iki yanında yer alan şevlerde erozyonun azaltılması ve yol şevlerine rekreaktif güzel bir görünüm sağlanıyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.