Profilo'nun, Habitat Derneği ile hayata dönebileceği “Kadın İşi Girişim” projesi kapsamında girişimci kadınların iş modeli oluşturma ve iyileştirme eğitimleri verilmeye devam ediliyor. İki yıl sürecek proje kapsamında 1000 kadına ulaşılması hedeflenirken, Mart ayından bu yana projeye 1030 kişi başvurdu ve 700 girişimci kadın eğitimlerine katıldı.
Türkiye'nin dört bir yanındaki satış noktaları ile yaygınlaşan en geniş pazara sahip markalarından olan Profilo'nun, kendi işlerini büyütmek isteyen girişimci kadınları desteklemek amacıyla Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü “Kadın İşi Girişim (KİG)” projesine girişimci kadınların ilgisi yoğunlaştı. İki yıl boyunca projede bulunabilecek iş modeli oluşturma, finansal okuryazarlık, dijital pazarlama ve grafik tasarım eğitimleri veriliyor. Bugüne kadar KİG projesine 1030 kişi başvurdu. Etkinliğe 700 girişimci kadın eğitimlerine katıldı.
30-40 yaş arası kadın girişimcilerin ilgisi yoğun
Başvurunun en yüksek illerde olduğu İstanbul, Ankara, Gaziantep ve İzmir'de, farklı yaş gruplarından ve farklı eğitim düzeylerinden kadınların görüşlerinin yoğun olduğu görüldü. Eğitim alan kadın girişimci adaylarının eğitim düzeyinde ilkokuldan, üniversiteye kadar değişkenlik gösterirken 50 yaş ve üzeri kadınların da aldıkları eğitime ilginin oldukça yüksek olduğu görülüyor. 30-40 yaş aralığı kadın girişimcilerin daha fazlayken, kadınların ortalama eğitim düzeyi lise mezuniyeti düzeyinde. Eğitimlere katılanlar genellikle kadın kooperatifleri bünyesinde el işi üreten kadın girişimciler arasında, günümüze kadar eğitim gören kadınlar en çok finansa erişim, ağ oluşturma, dijital mecralarda görünenlik gibi alanlarda büyüme ihtiyaçları olduğunu belirtti. KİG projesinin eğitimlerine katılan kadın girişimciler ve kadın girişimci adayları eğitimlerine oldukça ilgili, eğitim sürecinde öğrendikleri bilgilerin çok faydalı olduğunu belirttiler.
Proje, girişimciliğe ilgi duyan ve ilgi çeken tüm kadınlara açık
Eğitimler, hem çevirim içi olarak Zoom platformu üzerinden hem de yüz yüze olarak gerçekleştiriliyor. Projenin ikinci yılında eğitimlerin yanı sıra sıra deneyim paylaşım buluşmaları da gerçekleştirilecek. Bu buluşmalarda bir araya gelen kadınlar ağı oluşturabilecek. Ayrıca 20 girişimci kadın online mentorluk programı dahil olacak ve iş geliştirme desteği alacak. Girişimci kadınları aynı zamanda Profilo'nun aile ekonomisine destek olma misyonuna da katkı sunarak “Oh be” dedirtecek projeden iki yıl boyunca 1000'i aşkın kadının faydalanması hedefleniyordu. Ancak kadınların yoğun ilgi gösterdiği projede bu hedefe ilk dört ayda yaklaşıldı. Bu ilgiyle projeden faydalanan kadınların sayısı giderek artıyor, iki yıl boyunca binlerce girişimci kadının projeden faydalanması hedefleniyor.
Kadın İşi Girişim, kadın girişimciliğini teşvik eden kapsayıcı bir yapı sunarak, 18 yaşını doldurmuş tüm girişimci adaylarına, kadın kooperatiflerine ve hali hazırda girişimi olan şirketleşme aşamasını tamamlamış girişimci kadınlara destek veriyor. Programa başvurmak için 18 yaş ve üzeri olmak, bir girişim fikrine sahip olmak veya mevcut bir girişimi yürütüyor olmak yeterli. Girişimciliğe ilgi duyan ve olayların başlamasını isteyen tüm kadınlara açık olan program, iş dünyasında sağlam adımlar atma fırsatı sunuyor.
|