İzmit’ten Cumhuriyet’e 41 kişilik zeybekli selam

GÜNDEM 28.10.2026 - 20:19, Güncelleme: 28.10.2026 - 22:22 1264 kez okundu.
 

İzmit’ten Cumhuriyet’e 41 kişilik zeybekli selam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları Bölümü, İzmit Kent Meydanı’nda sürpriz bir flash mob gösterisine imza attı. Davul zurna sesleriyle bir araya gelen 41 vatandaş, hep birlikte zeybek oynayarak Cumhuriyet’e anlamlı bir selam gönderdi.

  KOCAELİ (İGFA) - İzmit Kent Meydanı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutlamaları kapsamında sürpriz bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Günlük yaşam olağan akışında devam ederken meydanda davul zurna sesleri yükselmeye başladı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında hareketlenen meydan, kısa süre sonra renkli görüntülere sahne oldu.   41 KİŞİ HEP BİRLİKTE ZEYBEK OYNADI Bir araya gelen 41 vatandaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları Bölüm Sorumlusu Mecit Moğol’un hazırladığı koreografi eşliğinde zeybek oynamaya başladı. Sürpriz gösteri, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümüne özel anlamlı bir kutlamaya dönüştü.   Meydanda coşkulu anlar yaşatan gösteriyi ilgiyle izleyen vatandaşlar, bu özel anları cep telefonlarıyla kaydetti. Cumhuriyet’in 103. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik, zeybek oyununun kültürel mirastaki yerini ve ortak değerlerin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.    
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları Bölümü, İzmit Kent Meydanı’nda sürpriz bir flash mob gösterisine imza attı. Davul zurna sesleriyle bir araya gelen 41 vatandaş, hep birlikte zeybek oynayarak Cumhuriyet’e anlamlı bir selam gönderdi.

 

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Kent Meydanı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutlamaları kapsamında sürpriz bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Günlük yaşam olağan akışında devam ederken meydanda davul zurna sesleri yükselmeye başladı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında hareketlenen meydan, kısa süre sonra renkli görüntülere sahne oldu.

 

41 KİŞİ HEP BİRLİKTE ZEYBEK OYNADI

Bir araya gelen 41 vatandaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları Bölüm Sorumlusu Mecit Moğol’un hazırladığı koreografi eşliğinde zeybek oynamaya başladı. Sürpriz gösteri, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümüne özel anlamlı bir kutlamaya dönüştü.

 

Meydanda coşkulu anlar yaşatan gösteriyi ilgiyle izleyen vatandaşlar, bu özel anları cep telefonlarıyla kaydetti. Cumhuriyet’in 103. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik, zeybek oyununun kültürel mirastaki yerini ve ortak değerlerin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.