İslami STK'lardan Sumud Filosuna destek

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 30.09.2025 - 09:41, Güncelleme: 30.09.2025 - 09:41 60 kez okundu.
 

İslami STK'lardan Sumud Filosuna destek

Batman'ın Sason ilçesinde faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşları, Gazze'ye yönelik yaklaşık iki yıldır devam eden saldırılara ve ablukaya tepki göstererek Küresel Sumud Filosuna desteklerini açıkladı.

STK’lar adına yapılan ortak açıklamada, siyonist işgal rejiminin uyguladığı ambargo ve saldırılarla Gazze halkını açlığa mahkûm ettiği vurgulanarak bunun insanlığa ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler Sason’daki İslami sivil toplum kuruluşları olarak, boykotu sürdürmeyi, sosyal medyada Gazze’nin sesini duyurmayı, maddi yardımlarla kardeşlerimize destek olmayı ve bu zulme asla alışmamayı görev biliyoruz. Gazze’deki ablukanın kaldırılması için Küresel Sumud Filosuna 44 ülkeden verilen desteği ve ülkemizin de iki firkateyn göndermesini takdirle karşılıyoruz." Sivil toplum kuruluşları ayrıca, Sumud Filosuna katılan gönüllüleri selamlayarak Gazze halkının sabır ve direnişinin zaferin işareti olduğuna inandıklarını dile getirdi. "Rabbimizden dileğimiz; zulmün sona ermesi, Gazze’nin özgürlüğüne kavuşmasıdır." denilen açıklamada, Filistin halkına ve Sumud Filosuna destek mesajı verildi. (İLKHA)
Batman'ın Sason ilçesinde faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşları, Gazze'ye yönelik yaklaşık iki yıldır devam eden saldırılara ve ablukaya tepki göstererek Küresel Sumud Filosuna desteklerini açıkladı.

STK’lar adına yapılan ortak açıklamada, siyonist işgal rejiminin uyguladığı ambargo ve saldırılarla Gazze halkını açlığa mahkûm ettiği vurgulanarak bunun insanlığa ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Sason’daki İslami sivil toplum kuruluşları olarak, boykotu sürdürmeyi, sosyal medyada Gazze’nin sesini duyurmayı, maddi yardımlarla kardeşlerimize destek olmayı ve bu zulme asla alışmamayı görev biliyoruz. Gazze’deki ablukanın kaldırılması için Küresel Sumud Filosuna 44 ülkeden verilen desteği ve ülkemizin de iki firkateyn göndermesini takdirle karşılıyoruz."

Sivil toplum kuruluşları ayrıca, Sumud Filosuna katılan gönüllüleri selamlayarak Gazze halkının sabır ve direnişinin zaferin işareti olduğuna inandıklarını dile getirdi.

"Rabbimizden dileğimiz; zulmün sona ermesi, Gazze’nin özgürlüğüne kavuşmasıdır." denilen açıklamada, Filistin halkına ve Sumud Filosuna destek mesajı verildi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.