İmralı Heyeti’nden ‘Görüşme Notları’na Tepki

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.08.2025 - 21:18, Güncelleme: 05.08.2025 - 10:13 220 kez okundu.
 

İmralı Heyeti’nden ‘Görüşme Notları’na Tepki

ANKARA (PHA) - Fatma Didar YILDIRIM - DEM Parti İmralı Heyeti, son günlerde sosyal medyada yayılan ve terör örgütü PKK’nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen “görüşme notları”na ilişkin yazılı bir açıklama yaparak söz konusu içeriklerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Heyet, bu notların manipüle edilerek kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir operasyon yürütüldüğünü ifade etti.

“Notlar dışarıdan müdahale ile çarpıtılıyor” 14 Temmuz 2025 tarihinde benzer bir açıklama yaptıklarını hatırlatan DEM Parti İmralı Heyeti, kamuoyuyla şu değerlendirmeyi paylaştı: “Son günlerde sosyal medyada dolaşıma sokulan ve Abdullah Öcalan’a atfedilen bazı 'görüşme notları' gerçeği yansıtmamaktadır. Bu notlar, orijinal halleriyle hiçbir bağ kurulmaksızın manipüle edilmekte, içeriklerine dışarıdan eklemeler yapılmakta ve özellikle bazı şahsiyetlere yönelik ifadeler iliştirilerek Sayın Öcalan’ın görüşleri çarpıtılmaktadır.” Açıklamada, bu tür içeriklerin yalnızca Abdullah Öcalan’ın şahsına değil, aynı zamanda çözüm ve diyalog zeminine de zarar vermeyi amaçladığı vurgulandı. "Resmî kaynaklara dayanmayan notlara itibar edilmemeli" Heyet, kamuoyunu şu sözlerle uyardı: “Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; İmralı Heyetinden ya da Öcalan ile görüşen aile ve avukatlarından gelmeyen, resmî bir zemine dayanmayan hiçbir belge, not ya da bilgiye itibar edilmemelidir. Bu tür içeriklerin dolaşıma sokulması kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir operasyon niteliği taşımaktadır.” Açıklamada son olarak, kamuoyuna bu tür provokatif girişimlere karşı dikkatli ve duyarlı olunması çağrısında bulunuldu. Kaynak : PHA
ANKARA (PHA) - Fatma Didar YILDIRIM - DEM Parti İmralı Heyeti, son günlerde sosyal medyada yayılan ve terör örgütü PKK’nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen “görüşme notları”na ilişkin yazılı bir açıklama yaparak söz konusu içeriklerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Heyet, bu notların manipüle edilerek kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir operasyon yürütüldüğünü ifade etti.

“Notlar dışarıdan müdahale ile çarpıtılıyor”

14 Temmuz 2025 tarihinde benzer bir açıklama yaptıklarını hatırlatan DEM Parti İmralı Heyeti, kamuoyuyla şu değerlendirmeyi paylaştı:

“Son günlerde sosyal medyada dolaşıma sokulan ve Abdullah Öcalan’a atfedilen bazı 'görüşme notları' gerçeği yansıtmamaktadır. Bu notlar, orijinal halleriyle hiçbir bağ kurulmaksızın manipüle edilmekte, içeriklerine dışarıdan eklemeler yapılmakta ve özellikle bazı şahsiyetlere yönelik ifadeler iliştirilerek Sayın Öcalan’ın görüşleri çarpıtılmaktadır.”

Açıklamada, bu tür içeriklerin yalnızca Abdullah Öcalan’ın şahsına değil, aynı zamanda çözüm ve diyalog zeminine de zarar vermeyi amaçladığı vurgulandı.

"Resmî kaynaklara dayanmayan notlara itibar edilmemeli"

Heyet, kamuoyunu şu sözlerle uyardı:

“Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; İmralı Heyetinden ya da Öcalan ile görüşen aile ve avukatlarından gelmeyen, resmî bir zemine dayanmayan hiçbir belge, not ya da bilgiye itibar edilmemelidir. Bu tür içeriklerin dolaşıma sokulması kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir operasyon niteliği taşımaktadır.”

Açıklamada son olarak, kamuoyuna bu tür provokatif girişimlere karşı dikkatli ve duyarlı olunması çağrısında bulunuldu.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.