İBB'den Yerel Eşitlik İçin Üç Tematik Çalıştay

GÜNDEM 16.10.2025 - 15:31, Güncelleme: 16.10.2025 - 21:24 123 kez okundu.
 

İBB'den Yerel Eşitlik İçin Üç Tematik Çalıştay

İBB, Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı.

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlıkları süren 2025-2029 Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında gerçekleştirilen çalıştayların amacı; toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı hedeflerin geliştirilmesi, öncelikli alanların belirlenmesi ve yerel politikalarda halkın katılımının güçlendirilmesi olarak belirlendi.  Çalıştaylara İBB’nin ilgili birimleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı. KADIN ÇALIŞTAYI: “EŞİTLİK YOLUNDA ORTAK ADIMLAR” 10 Ekim 2025’te Yenikapı Metro İstanbul Akademi’de Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda 104 katılımcı yer aldı. İstanbul’da kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tematik masalarda ele alınırken, talepler “katılımcılık, sağlık, ekonomik güçlenme, kültür-sanat, erişilebilirlik, güvenlik, barınma, afet ve eğitim” başlıkları altında toplandı. ERİŞİLEBİLİR VE EŞİT İSTANBUL 8 Ekim 2025’te 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisi’nde Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştaya ise 205 kişi katıldı. Erişilebilirlik önlemleriyle gerçekleştirilen çalıştayda, engelli bireylerin sorunları ve çözüm önerileri iki oturumda tartışıldı. Talepler, “katılımcılık, sağlık, eğitim, kültür-sanat, spor, barınma, iletişim, ulaşım, mimari erişilebilirlik, istihdam” gibi 15 tematik masa altında toplandı. ÇOCUK HAKLARI TEMELLİ YAKLAŞIM 9 Ekim 2025’te Artistanbul Feshane’de Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda, çocuk politikalarının güçlendirilmesi ve çocuk hakları temelli yaklaşımlar ele alındı.  Katılımcılar, İstanbul’daki çocukların yaşadığı sorunları belirleyip önceliklendirdi. Talepler “katılımcılık, sağlık, yoksulluk, kültür-sanat, ulaşım, güvenlik, barınma, afet, eğitim” başlıkları altında toplandı. EYLEM PLANINA DOĞRUDAN KATKI Üç çalıştayın çıktıları, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hedef ve eylem alanlarını doğrudan besleyecek.  İBB, bu süreçle birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve katılımcı yönetim anlayışını güçlendirmede önemli bir aşamayı geride bırakmış oldu.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İBB, Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlıkları süren 2025-2029 Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında gerçekleştirilen çalıştayların amacı; toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı hedeflerin geliştirilmesi, öncelikli alanların belirlenmesi ve yerel politikalarda halkın katılımının güçlendirilmesi olarak belirlendi. 

Çalıştaylara İBB’nin ilgili birimleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı.

KADIN ÇALIŞTAYI: “EŞİTLİK YOLUNDA ORTAK ADIMLAR”

10 Ekim 2025’te Yenikapı Metro İstanbul Akademi’de Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda 104 katılımcı yer aldı. İstanbul’da kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tematik masalarda ele alınırken, talepler “katılımcılık, sağlık, ekonomik güçlenme, kültür-sanat, erişilebilirlik, güvenlik, barınma, afet ve eğitim” başlıkları altında toplandı.

ERİŞİLEBİLİR VE EŞİT İSTANBUL

8 Ekim 2025’te 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisi’nde Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştaya ise 205 kişi katıldı. Erişilebilirlik önlemleriyle gerçekleştirilen çalıştayda, engelli bireylerin sorunları ve çözüm önerileri iki oturumda tartışıldı. Talepler, “katılımcılık, sağlık, eğitim, kültür-sanat, spor, barınma, iletişim, ulaşım, mimari erişilebilirlik, istihdam” gibi 15 tematik masa altında toplandı.

ÇOCUK HAKLARI TEMELLİ YAKLAŞIM

9 Ekim 2025’te Artistanbul Feshane’de Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda, çocuk politikalarının güçlendirilmesi ve çocuk hakları temelli yaklaşımlar ele alındı.
 Katılımcılar, İstanbul’daki çocukların yaşadığı sorunları belirleyip önceliklendirdi. Talepler “katılımcılık, sağlık, yoksulluk, kültür-sanat, ulaşım, güvenlik, barınma, afet, eğitim” başlıkları altında toplandı.

EYLEM PLANINA DOĞRUDAN KATKI

Üç çalıştayın çıktıları, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hedef ve eylem alanlarını doğrudan besleyecek.
 İBB, bu süreçle birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve katılımcı yönetim anlayışını güçlendirmede önemli bir aşamayı geride bırakmış oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.