Gonca, Zeynep Betül'ün hayaline kapı açtı

YAŞAM 05.11.2026 - 11:18, Güncelleme: 05.11.2026 - 15:45 901 kez okundu.
 

Gonca, Zeynep Betül'ün hayaline kapı açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere yönelik hizmete sunduğu Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, bireylerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Merkezde aldığı eğitimlerle kendini geliştiren 20 yaşındaki Zeynep Betül Kömür, Büyükşehir iştiraki Ankikkapı A.Ş.’ye bağlı Mahal Kafe’de komi olarak iş hayatına adım attı. Gonca’da edindiği bilgi ve becerileri çalışma hayatına taşıyan Zeynep Betül, azmi ve mutluluğuyla örnek oluyor.

  ÇALIŞMA HAYALİ “GONCA” İLE GERÇEK OLDU Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “İstihdamda Ben de Varım” programıyla özel gereksinimli bireyleri çalışma hayatına hazırlamaya devam ediyor. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen mesleki eğitimler, bireylerin yeteneklerini geliştirmelerine ve istihdam fırsatlarından yararlanmalarına katkı sağlıyor. Bu eğitimlerden yararlanan Zeynep Betül Kömür, Büyükşehir iştiraki Ankikkapı A.Ş.’ye bağlı Mahal Kafe’de çalışarak öğrendiklerini günlük hayatında uyguluyor. GONCA, ZEYNEP BETÜL’Ü ÇALIŞMA HAYATINA HAZIRLADI Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde aldığı eğitimler, Zeynep Betül’ün çalışma hayatına hazırlanmasında önemli rol oynadı. Annesinin yönlendirmesiyle merkeze gelen genç kız, barista ve mutfak atölyelerinde kahve hazırlamayı, masa düzenini ve servis kurallarını öğrendi. Bugün işinde bu deneyimlerden yararlanan Zeynep Betül, Gonca’da kurduğu dostlukları da unutamıyor. “HOCALARIMI VE ARKADAŞLARIMI ÇOK ÖZLÜYORUM” Gonca’ya duyduğu sevgiyi anlatan Zeynep Betül, “Gonca’yı çok sevdim. Orada hocalarımla ve arkadaşlarımla tanıştım. Çok güzel kahveler yapıyordum, hocalarım da beğeniyordu. Masa düzenini, çatal ve bıçakların nasıl yerleştirileceğini öğrendim. Bunlar burada çok işime yaradı. Şimdi hocalarımı ve arkadaşlarımı çok özlüyorum” dedi. “HER SABAH İŞE HEYECANLA GELİYORUM” İki aydır Mahal’de komi olarak çalışan Zeynep Betül, haftanın altı günü işini aşkla yapıyor. Uzun zamandır çalışmak istediğini söyleyen Zeynep Betül, “Hep iş hayatına atılmak istiyordum. Burada çalışmaya başlayınca çok sevindim. Sabahları işe gelirken çok heyecanlanıyorum. Çalışmaktan gerçekten keyif alıyorum” diyerek mutluluğunu paylaştı. İŞ ARKADAŞLARIYLA KOCAMAN BİR AİLE OLDU Yeni işinde güzel arkadaşlıklar da kuran Zeynep Betül, çalışma arkadaşlarının kendisine her konuda destek olduğunu söyledi. İş yerindeki ortamdan oldukça memnun olduğunu belirten Zeynep Betül, “Buradaki ablalarım ve abilerim çok iyi. Bana her konuda yardımcı oluyorlar. Çok iyi anlaşıyoruz. Hem çalışıyorum hem de eğleniyorum diyebilirim. Ailem de çalışmamı çok istiyordu. İşe girince onlar da çok sevindi” ifadelerini kullandı. TAHİR BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde aldığı eğitimlerin ardından iş hayatına atılan Zeynep Betül, kendisine sunulan fırsatlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. “Tahir Başkanı çok seviyorum. Kendisine çok teşekkür ederim” diyen Zeynep Betül’ün şimdiki hedefi ise kendini geliştirerek barista olarak çalışmak.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere yönelik hizmete sunduğu Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, bireylerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Merkezde aldığı eğitimlerle kendini geliştiren 20 yaşındaki Zeynep Betül Kömür, Büyükşehir iştiraki Ankikkapı A.Ş.’ye bağlı Mahal Kafe’de komi olarak iş hayatına adım attı. Gonca’da edindiği bilgi ve becerileri çalışma hayatına taşıyan Zeynep Betül, azmi ve mutluluğuyla örnek oluyor.

 

ÇALIŞMA HAYALİ “GONCA” İLE GERÇEK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “İstihdamda Ben de Varım” programıyla özel gereksinimli bireyleri çalışma hayatına hazırlamaya devam ediyor. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen mesleki eğitimler, bireylerin yeteneklerini geliştirmelerine ve istihdam fırsatlarından yararlanmalarına katkı sağlıyor. Bu eğitimlerden yararlanan Zeynep Betül Kömür, Büyükşehir iştiraki Ankikkapı A.Ş.’ye bağlı Mahal Kafe’de çalışarak öğrendiklerini günlük hayatında uyguluyor.

GONCA, ZEYNEP BETÜL’Ü ÇALIŞMA HAYATINA HAZIRLADI

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde aldığı eğitimler, Zeynep Betül’ün çalışma hayatına hazırlanmasında önemli rol oynadı. Annesinin yönlendirmesiyle merkeze gelen genç kız, barista ve mutfak atölyelerinde kahve hazırlamayı, masa düzenini ve servis kurallarını öğrendi. Bugün işinde bu deneyimlerden yararlanan Zeynep Betül, Gonca’da kurduğu dostlukları da unutamıyor.

“HOCALARIMI VE ARKADAŞLARIMI ÇOK ÖZLÜYORUM”

Gonca’ya duyduğu sevgiyi anlatan Zeynep Betül, “Gonca’yı çok sevdim. Orada hocalarımla ve arkadaşlarımla tanıştım. Çok güzel kahveler yapıyordum, hocalarım da beğeniyordu. Masa düzenini, çatal ve bıçakların nasıl yerleştirileceğini öğrendim. Bunlar burada çok işime yaradı. Şimdi hocalarımı ve arkadaşlarımı çok özlüyorum” dedi.

“HER SABAH İŞE HEYECANLA GELİYORUM”

İki aydır Mahal’de komi olarak çalışan Zeynep Betül, haftanın altı günü işini aşkla yapıyor. Uzun zamandır çalışmak istediğini söyleyen Zeynep Betül, “Hep iş hayatına atılmak istiyordum. Burada çalışmaya başlayınca çok sevindim. Sabahları işe gelirken çok heyecanlanıyorum. Çalışmaktan gerçekten keyif alıyorum” diyerek mutluluğunu paylaştı.

İŞ ARKADAŞLARIYLA KOCAMAN BİR AİLE OLDU

Yeni işinde güzel arkadaşlıklar da kuran Zeynep Betül, çalışma arkadaşlarının kendisine her konuda destek olduğunu söyledi. İş yerindeki ortamdan oldukça memnun olduğunu belirten Zeynep Betül, “Buradaki ablalarım ve abilerim çok iyi. Bana her konuda yardımcı oluyorlar. Çok iyi anlaşıyoruz. Hem çalışıyorum hem de eğleniyorum diyebilirim. Ailem de çalışmamı çok istiyordu. İşe girince onlar da çok sevindi” ifadelerini kullandı.

TAHİR BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde aldığı eğitimlerin ardından iş hayatına atılan Zeynep Betül, kendisine sunulan fırsatlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. “Tahir Başkanı çok seviyorum. Kendisine çok teşekkür ederim” diyen Zeynep Betül’ün şimdiki hedefi ise kendini geliştirerek barista olarak çalışmak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.