Gazze’de şehit edilen gazetecilerin sayısı 300’e yaklaştı

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 29.10.2026 - 20:43, Güncelleme: 29.10.2026 - 22:44 1266 kez okundu.
 

Gazze’de şehit edilen gazetecilerin sayısı 300’e yaklaştı

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, işgal rejiminin Gazze’de medya mensuplarını sistematik şekilde hedef aldığını söyledi.

Albanese, Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık 300 gazeteci ve medya çalışanının katledildiğini açıkladı. Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi toplantısında konuşan Albanese, şehit edilen gazetecilerin büyük bölümünün Filistinli olduğunu belirtti. Albanese, bazı saldırılarda ilk bombardımanın ardından olay yerine gelen kurtarma ekipleri ve basın çalışanlarının ikinci saldırılarla hedef alındığını ifade etti. Gazetecilerin ölümünden sonra bazı çevrelerce itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Albanese, medya ofisleri ile telekomünikasyon altyapısının büyük ölçüde tahrip edildiğini, yabancı gazetecilerin ise uzun süredir Gazze’ye girişine izin verilmediğini kaydetti. Albanese, işgal rejiminin Batı Şeria’daki uygulamalarına da değinerek Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi, ev baskınları ve abluka uygulamalarının arttığını söyledi. Uluslararası toplumun Gazze’deki insani krize karşı yeterli adım atamadığını belirten Albanese, yardım faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, işgal rejiminin Gazze’de medya mensuplarını sistematik şekilde hedef aldığını söyledi.

Albanese, Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık 300 gazeteci ve medya çalışanının katledildiğini açıkladı.

Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi toplantısında konuşan Albanese, şehit edilen gazetecilerin büyük bölümünün Filistinli olduğunu belirtti. Albanese, bazı saldırılarda ilk bombardımanın ardından olay yerine gelen kurtarma ekipleri ve basın çalışanlarının ikinci saldırılarla hedef alındığını ifade etti.

Gazetecilerin ölümünden sonra bazı çevrelerce itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Albanese, medya ofisleri ile telekomünikasyon altyapısının büyük ölçüde tahrip edildiğini, yabancı gazetecilerin ise uzun süredir Gazze’ye girişine izin verilmediğini kaydetti.

Albanese, işgal rejiminin Batı Şeria’daki uygulamalarına da değinerek Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi, ev baskınları ve abluka uygulamalarının arttığını söyledi. Uluslararası toplumun Gazze’deki insani krize karşı yeterli adım atamadığını belirten Albanese, yardım faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.