Ayyüce 1
Ali Demirçalı

Gastronometro Şeflerinden Organik Ürünlü Ekmek Tarifleri

YAŞAM 17.10.2020 - 14:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1731+ kez okundu.
 

Gastronometro Şeflerinden Organik Ürünlü Ekmek Tarifleri

Gastronometro Şefleri Dünya Ekmek Günü’ne Özel Organik Ürünlü Ekmek Tariflerini Sofralara Getiriyor     Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nde sofraların baş tacı ekmeğin önemine dikkat çeken tariflerini yürekten şefler ile paylaşıyor. İşte, lezzet ve doğallığı bir araya getiren, organik sertifikalı unlarla hazırlanan o tarifler…     Dünya Ekmek Günü, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş yıldönümü anısına en temel gıda ürünlerinden ekmeğin önemini hatırlatmak için her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanıyor. Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri de bugüne özel olarak ekmeğin yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekmek yürekten şeflere organik unlarla hazırlanacak tariflerini paylaştı.   Organik sertifikalı ürünlerden oluşan Metro Chef Bio ailesinin yeni üyesi Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu ile hazırlanan köy ekmeği tarifinin yanı sıra Metro Chef Bio Özel Amaçlı Buğday Unu ile hazırlanan pizza hamuru tarifi, tüm yürekten şeflerin sofralarına doğallık ve lezzet katacak.   Organik Köy Ekmeği Malzemeler Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu 500 g Tuz 10 g Yaş maya 20 g Şeker 40 g Tereyağı 25 g Süt 125 g Su 175 g Yapılışı Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler bir karıştırma kabına alınır, yoğrulur. Homojen görünümlü bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır. Ardından kendi kabının içinde katlanır ve tekrar mayalandırılır. Hamur 20 cm ve 40 cm açılır, kendi içine doğru katlanıp bastırılarak rulo yapılır. Birleşim yeri alta gelecek şekilde unlanmış bir tepside henüz ısıtılmamış fırına konulur ve nem oluşması için yanına bir bardak sıcak su bırakılır. Son mayalandırma yapılır, sıcak su fırından çıkarılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk. iç ısısı 97 dereceyi geçene dek pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuyana kadar bir fırın teli üzerinde dinlendirilir. Organik Pizza Hamuru Malzemeler Metro Chef Bio Özel Amaçlı Buğday Unu 500 g Tuz 10 g Şeker 12 g Yaş maya 10 g Süt 175 g Yumurta 25 g Su 125 g Yapılışı Malzemelerin tamamı karıştırma kabına alınır ve yoğrulur. Homojen görünümlü bir hamur elde edilene dek yoğurma işlemine devam edilir. Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır. Daha sonra hamur 2 bezeye ayrılıp 20 dk dinlendirilir. 28 cm çapında açılarak kullanılır.

Gastronometro Şefleri Dünya Ekmek Günü’ne Özel Organik Ürünlü Ekmek Tariflerini Sofralara Getiriyor

 

 

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nde sofraların baş tacı ekmeğin önemine dikkat çeken tariflerini yürekten şefler ile paylaşıyor.

İşte, lezzet ve doğallığı bir araya getiren, organik sertifikalı unlarla hazırlanan o tarifler…

 

 

Dünya Ekmek Günü, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş yıldönümü anısına en temel gıda ürünlerinden ekmeğin önemini hatırlatmak için her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanıyor. Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri de bugüne özel olarak ekmeğin yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekmek yürekten şeflere organik unlarla hazırlanacak tariflerini paylaştı.

 

Organik sertifikalı ürünlerden oluşan Metro Chef Bio ailesinin yeni üyesi Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu ile hazırlanan köy ekmeği tarifinin yanı sıra Metro Chef Bio Özel Amaçlı Buğday Unu ile hazırlanan pizza hamuru tarifi, tüm yürekten şeflerin sofralarına doğallık ve lezzet katacak.

 

Organik Köy Ekmeği

Malzemeler

Metro Chef Bio Ekmeklik Buğday Unu 500 g

Tuz 10 g

Yaş maya 20 g

Şeker 40 g

Tereyağı 25 g

Süt 125 g

Su 175 g

Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler bir karıştırma kabına alınır, yoğrulur. Homojen görünümlü bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir.
  • Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
  • Ardından kendi kabının içinde katlanır ve tekrar mayalandırılır.
  • Hamur 20 cm ve 40 cm açılır, kendi içine doğru katlanıp bastırılarak rulo yapılır. Birleşim yeri alta gelecek şekilde unlanmış bir tepside henüz ısıtılmamış fırına konulur ve nem oluşması için yanına bir bardak sıcak su bırakılır.
  • Son mayalandırma yapılır, sıcak su fırından çıkarılır.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk. iç ısısı 97 dereceyi geçene dek pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp soğuyana kadar bir fırın teli üzerinde dinlendirilir.

Organik Pizza Hamuru

Malzemeler

Metro Chef Bio Özel Amaçlı Buğday Unu 500 g

Tuz 10 g

Şeker 12 g

Yaş maya 10 g

Süt 175 g

Yumurta 25 g

Su 125 g

Yapılışı

  • Malzemelerin tamamı karıştırma kabına alınır ve yoğrulur.
  • Homojen görünümlü bir hamur elde edilene dek yoğurma işlemine devam edilir.
  • Hamur, yoğurma kabında hacminin iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
  • Daha sonra hamur 2 bezeye ayrılıp 20 dk dinlendirilir.
  • 28 cm çapında açılarak kullanılır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.