FED, faizi sabit tuttu

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 28.10.2026 - 21:16, Güncelleme: 28.10.2026 - 22:23 656 kez okundu.
 

FED, faizi sabit tuttu

ABD Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 3,75-4 aralığında tuttu.

ABD Merkez Bankası (FED), toplantısının ardından temel faiz oranını yüzde 3,75-4 seviyesinde sabit tuttu. FED'den yapılan açıklamada, "Ekonomik faaliyet güçlü bir hızla büyüyor. Jeopolitik faktörler nedeniyle belirsizlik yüksek kalmaya devam ederken, iç tüketim direnç gösteriyor. Verimlilik artışı güçlü kalmaya devam ediyor ve sermaye yatırımları önemli düzeyde devam ediyor." denildi. Fed ayrıca "enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiğini" belirtti. (İLKHA)
ABD Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 3,75-4 aralığında tuttu.

ABD Merkez Bankası (FED), toplantısının ardından temel faiz oranını yüzde 3,75-4 seviyesinde sabit tuttu.

FED'den yapılan açıklamada, "Ekonomik faaliyet güçlü bir hızla büyüyor. Jeopolitik faktörler nedeniyle belirsizlik yüksek kalmaya devam ederken, iç tüketim direnç gösteriyor. Verimlilik artışı güçlü kalmaya devam ediyor ve sermaye yatırımları önemli düzeyde devam ediyor." denildi.

Fed ayrıca "enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiğini" belirtti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.