Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 03.11.2025 - 08:02, Güncelleme: 03.11.2025 - 08:41 3963 kez okundu.
 

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını bugün kamuoyuyla paylaşacak.

Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 3,23 artmış; yıllık enflasyon ise yüzde 33,29 seviyesinde gerçekleşmişti. Aynı dönemde TÜFE, Aralık 2023’e kıyasla yüzde 25,43, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 38,36 yükselmişti. Ekonomistlerin ekim ayına ilişkin tahminleri yüzde 2 ile yüzde 3 arasında değişirken, beklentilerin ortalaması yüzde 2,69 seviyesinde oluştu. Bu tahmin gerçekleşirse yıllık enflasyonun ekimde hafif gerileyerek yüzde 33,29’dan yaklaşık yüzde 33,05’e düşmesi öngörülüyor. Ekonomistler, ekim ayı itibarıyla 2025 yıl sonu enflasyon beklentisini ortalama yüzde 31,93 olarak açıkladı. Yıl sonu için öngörüler yüzde 31 ile yüzde 33,06 aralığında seyrediyor. Bu yılın ikinci yarısında TÜFE; temmuzda yüzde 2,06, ağustosta yüzde 2,04 ve eylülde yüzde 3,23 oranında artmıştı. (İLKHA)  
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını bugün kamuoyuyla paylaşacak.

Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 3,23 artmış; yıllık enflasyon ise yüzde 33,29 seviyesinde gerçekleşmişti. Aynı dönemde TÜFE, Aralık 2023’e kıyasla yüzde 25,43, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 38,36 yükselmişti.

Ekonomistlerin ekim ayına ilişkin tahminleri yüzde 2 ile yüzde 3 arasında değişirken, beklentilerin ortalaması yüzde 2,69 seviyesinde oluştu. Bu tahmin gerçekleşirse yıllık enflasyonun ekimde hafif gerileyerek yüzde 33,29’dan yaklaşık yüzde 33,05’e düşmesi öngörülüyor.

Ekonomistler, ekim ayı itibarıyla 2025 yıl sonu enflasyon beklentisini ortalama yüzde 31,93 olarak açıkladı. Yıl sonu için öngörüler yüzde 31 ile yüzde 33,06 aralığında seyrediyor.

Bu yılın ikinci yarısında TÜFE; temmuzda yüzde 2,06, ağustosta yüzde 2,04 ve eylülde yüzde 3,23 oranında artmıştı. (İLKHA)

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.