Ayyüce 1
Ali Demirçalı

DYO, okulların sağlıklı ortama kavuşmasına yardımcı oluyor

YAŞAM 21.01.2021 - 10:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1150+ kez okundu.
 

DYO, okulların sağlıklı ortama kavuşmasına yardımcı oluyor

DYO İLE ÇOCUKLAR TEMİZ SINIFLARDA DERS YAPACAK Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, geleceğin mimarı olan çocuklara yatırım yapmaya devam ediyor. Covid-19 salgını ile birlikte temizliğin ve hijyenin çocukların sağlığında belirleyici rol oynadığına dikkat çeken DYO, okulların sağlıklı ortama kavuşmasına yardımcı oluyor. Pandemi döneminde 100’den fazla okula boya yardımında bulunan DYO, geleceğe ve topluma değer katmak amacıyla başlattığı “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk çatısı altında “Okullara Değer” projesini sürdürüyor. Eğitimden kültür-sanata, spordan çevreye kadar farklı alanlarda geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen DYO Boya’nın “Yarınlar İçin Değer” projesi, gelecek nesillere ve topluma değer katıyor. Geleceğin yaratıcılarının bugünün çocukları olduğunu savunan DYO, bu inançla okullardaki çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. PANDEMİ DÖNEMİNDE OKULLARDA TEMİZLİK Covid-19 salgını tüm dünyayı ve ülkemizi etkilerken, temizlik, hijyen, sağlık konuları öne çıkan kavramlar oldu. DYO, pandemi döneminde okulların daha temiz ve hijyenik bir ortama sahip olması için destek vermeye devam ediyor. Öğrencilerin sağlıklı sınıflarda ders yapması gerektiği bilinciyle hareket ederek, okulların kapalı olmasını fırsata çevirip okul yönetimleriyle işbirliğini sürdürüyor. DYO, çocukları salgın hastalıklara karşı korumak için 2020 yılında 100’den fazla okula boya desteğinde bulundu.  “YARINLAR İÇİN DEĞER” PROJESİ İLE EĞİTİME BÜYÜK DESTEK DYO, 2016 yılından beri devam eden “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk çatı projesi kapsamında pek çok çalışma yürütüyor. “Öğrenmeye Değer” projesi ile bugüne kadar 45 bin öğrenciye, “Ustalığa Değer” projesi ile ise 500’e yakın ustaya renk, mekân, ısı ve ışık kullanımı alanlarında eğitimler düzenledi. DYO, “Okullara Değer” projesi çerçevesinde ise Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdi ve bilimsel verilere dayanan okul boyama ve boya kullanımı standartları kılavuzu hazırladı. Bu kılavuz Türkiye çapında tüm okul ve öğretmenler ile paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve DYO işbirliğinde hazırlanan kılavuza uygun olarak, Ustalığa Değer eğitimine katılmış ustalar tarafından Türkiye genelinde model okul boyama uygulamaları gerçekleştirildi. Toplumsal gelişimi gözeten DYO, yarınlara olan inancı ile  birçok projede yer alıyor. Geleceğin tasarlanmasında eğitimin önemine inanıyor, bu sorumlulukla çalışamalarına hız kesmeden devam ediyor.  

DYO İLE ÇOCUKLAR TEMİZ SINIFLARDA DERS YAPACAK

Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, geleceğin mimarı olan çocuklara yatırım yapmaya devam ediyor. Covid-19 salgını ile birlikte temizliğin ve hijyenin çocukların sağlığında belirleyici rol oynadığına dikkat çeken DYO, okulların sağlıklı ortama kavuşmasına yardımcı oluyor. Pandemi döneminde 100’den fazla okula boya yardımında bulunan DYO, geleceğe ve topluma değer katmak amacıyla başlattığı “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk çatısı altında “Okullara Değer” projesini sürdürüyor.

Eğitimden kültür-sanata, spordan çevreye kadar farklı alanlarda geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen DYO Boya’nın “Yarınlar İçin Değer” projesi, gelecek nesillere ve topluma değer katıyor. Geleceğin yaratıcılarının bugünün çocukları olduğunu savunan DYO, bu inançla okullardaki çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDE OKULLARDA TEMİZLİK

Covid-19 salgını tüm dünyayı ve ülkemizi etkilerken, temizlik, hijyen, sağlık konuları öne çıkan kavramlar oldu. DYO, pandemi döneminde okulların daha temiz ve hijyenik bir ortama sahip olması için destek vermeye devam ediyor. Öğrencilerin sağlıklı sınıflarda ders yapması gerektiği bilinciyle hareket ederek, okulların kapalı olmasını fırsata çevirip okul yönetimleriyle işbirliğini sürdürüyor. DYO, çocukları salgın hastalıklara karşı korumak için 2020 yılında 100’den fazla okula boya desteğinde bulundu.

 “YARINLAR İÇİN DEĞER” PROJESİ İLE EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

DYO, 2016 yılından beri devam eden “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk çatı projesi kapsamında pek çok çalışma yürütüyor.

“Öğrenmeye Değer” projesi ile bugüne kadar 45 bin öğrenciye, “Ustalığa Değer” projesi ile ise 500’e yakın ustaya renk, mekân, ısı ve ışık kullanımı alanlarında eğitimler düzenledi. DYO, “Okullara Değer” projesi çerçevesinde ise Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdi ve bilimsel verilere dayanan okul boyama ve boya kullanımı standartları kılavuzu hazırladı. Bu kılavuz Türkiye çapında tüm okul ve öğretmenler ile paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve DYO işbirliğinde hazırlanan kılavuza uygun olarak, Ustalığa Değer eğitimine katılmış ustalar tarafından Türkiye genelinde model okul boyama uygulamaları gerçekleştirildi.

Toplumsal gelişimi gözeten DYO, yarınlara olan inancı ile  birçok projede yer alıyor. Geleceğin tasarlanmasında eğitimin önemine inanıyor, bu sorumlulukla çalışamalarına hız kesmeden devam ediyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.