ÇOCUKLARI SUÇA İTEN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ
ÇOCUKLARI SUÇA İTEN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ
GÜRER: “ÇOCUKLARI CEZALANDIRMADAN ÖNCE, ONLARI SUÇA İTEN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”
GÜRER: “ÇOCUKLARI CEZALANDIRMADAN ÖNCE, ONLARI SUÇA İTEN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen çocuklarla ilgili kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada, çocukların suça sürüklenmesinin yalnızca hukuki bir mesele olarak ele alınamayacağını belirterek, sorunun ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
2024-2025 yıllarında 1 milyon 222 bin 610 çocuğun suça karıştığına dikkat çeken Gürer, ortaya çıkan tablonun son derece düşündürücü olduğunu ifade etti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Çocuklarla ilgili önemli bir kanun teklifini görüşüyoruz. Ancak bugün yalnızca sonuçları değil, bu sonuçları ortaya çıkaran nedenleri de konuşmak zorundayız. 2024-2025 yıllarında 1 milyon 222 bin 610 çocuğun suça karışmış olması son derece vahim bir tablodur. Asıl sorgulamamız gereken konu ise çocukları suça sürükleyen nedenlerdir." dedi.
Kırsal bölgelerden kentlere yaşanan göçün ve ekonomik sorunların çocukların yaşamlarını doğrudan etkilediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Kırsalda yaşayan insanları kentlere yönlendirdiniz, onları yoksulluk içinde yaşamaya mahkûm ettiniz. Bunun çocuklar üzerindeki etkisini yeterince değerlendirdik mi? Bir yanda çocuğunu Amerika'da dünyaya getirenler, diğer yanda tarlada doğum yapan aileler var. Bu eşitsizliğin ortaya çıkardığı sonuçları görmezden gelemeyiz." ifadelerini kullandı.
Özelleştirme politikalarının da toplumsal yapıyı olumsuz etkilediğini savunan Gürer, "Bir dönem binlerce insana iş sağlayan fabrikaların kapısına kilit vuruldu. İşsizliğin artması, yoksulluğun derinleşmesi ve sosyal sorunların çoğalması birbirinden bağımsız düşünülemez." diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

