Bursa'da Fetih coşkusu Karacabey’e taşındı

KÜLTÜR 22.08.2026 - 16:21, Güncelleme: 22.08.2026 - 17:02 583 kez okundu.
 

Bursa'da Fetih coşkusu Karacabey’e taşındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’nın Fethinin 700. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen ilçe şenliklerinin bu seferki durağı Karacabey oldu.

  BURSA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla ‘Bursa’nın Fethinin 700’üncü Yılı Etkinlikleri’ çerçevesinde planlanan 700’üncü Yıl İlçe Şenlikleri, fetih coşkusunu kentin dört bir noktasına taşıyor. Karacabey ilçesinde düzenlenen ilçe şenliklerine yerel yönetim idarecileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı. Kültürpark’ta organize edilen şenliklerde kadın dernekleri ve kooperatifleri el emeği göz nuru ürünlerini sergilerken, alanda atölye çalışmaları ve oyun alanları da kuruldu. Mehter Takımı’nın coşkulu konseriyle başlayan gösteriler, sihirbaz gösterisiyle devam etti. Kahoot yarışmasına katılanlar ise eğlenceli bir şekilde bilgilerini ölçtü. Bilim ve gökyüzü meraklılarını ağırlayan Planetaryum Gökyüzü Çadırı ise çocuklara gökyüzünün büyülü dünyasını keşfetme fırsatı sundu. Okçuluk, parkur ve matrak etkinlikleri de ziyaretçilere geleneksel sporları deneyimleme imkânı verdi. Animasyon ekibinin eğlenceli etkinlikleri ve çocuk tiyatrosuyla devam eden gece, kahkahalarla izlenen Hacivat-Karagöz gölge oyunuyla sona erdi. Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilçe şenlikleri, 25 Ağustos Salı Gemlik 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’nın Fethinin 700. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen ilçe şenliklerinin bu seferki durağı Karacabey oldu.

 

BURSA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla ‘Bursa’nın Fethinin 700’üncü Yılı Etkinlikleri’ çerçevesinde planlanan 700’üncü Yıl İlçe Şenlikleri, fetih coşkusunu kentin dört bir noktasına taşıyor.

Karacabey ilçesinde düzenlenen ilçe şenliklerine yerel yönetim idarecileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı. Kültürpark’ta organize edilen şenliklerde kadın dernekleri ve kooperatifleri el emeği göz nuru ürünlerini sergilerken, alanda atölye çalışmaları ve oyun alanları da kuruldu. Mehter Takımı’nın coşkulu konseriyle başlayan gösteriler, sihirbaz gösterisiyle devam etti. Kahoot yarışmasına katılanlar ise eğlenceli bir şekilde bilgilerini ölçtü. Bilim ve gökyüzü meraklılarını ağırlayan Planetaryum Gökyüzü Çadırı ise çocuklara gökyüzünün büyülü dünyasını keşfetme fırsatı sundu. Okçuluk, parkur ve matrak etkinlikleri de ziyaretçilere geleneksel sporları deneyimleme imkânı verdi. Animasyon ekibinin eğlenceli etkinlikleri ve çocuk tiyatrosuyla devam eden gece, kahkahalarla izlenen Hacivat-Karagöz gölge oyunuyla sona erdi.

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilçe şenlikleri, 25 Ağustos Salı Gemlik 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.