BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay ÇGC Heyetini makamında kabul etti

GÜNDEM 17.12.2025 - 17:57, Güncelleme: 17.12.2025 - 17:57 725 kez okundu.
 

BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay ÇGC Heyetini makamında kabul etti

“Gazete birleşmeleri konusu zorlayıcı ve dayatmacı anlayışla ele alınamaz”

  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile beraberindeki heyet; Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ı makamında ziyaret etti. Göreve seçildikten sonra verdiği demeçlerde yerel basına desteğin artırılması noktasında olumlu açıklamalar yapan Genel Müdür Abdulkadir Çay ile görüşen ÇGC Heyeti olumlu izlenimlerle toplantıdan ayrıldı. Başkan Cafer Esendemir; yerel medyanın çok zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi verdiğini, son dönemlerde özellikle Anadolu’da çok sayıda gazetenin yayın hayatını sonlandırdığını belirterek, “Gelirleri giderlerine yetmeyen gazeteler kepenk kapattı. Ülkemizdeki mevcut ekonomik koşullar ortada. Her geçen gün azalan resmi ilan gelirleri de giderleri karşılayamaz halde. Özellikle yerelde yayınlanması gereken birçok ihale birleştirilerek yüklü miktarlara ulaştığında yaygın basına verilerek, yerel basının ilan kaynakları kesiliyor. Ayrıca ihale ilanlarının yayın çeşitleri artırılarak gazetelerde yayınlanma tercihleri azaltılıyor. Bu durum da ilan gelirlerinin azalmasına yol açıyor. Girdilerdeki artış ise katlanılamaz hale geldi. SGK, Stopaj, KDV, Gelir Vergisi, Çalışanların maaşları, Kira vb giderler topyekün büyük meblağlara ulaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile ilan+abone+reklam gelirleri de azalan yerel basın zor günler yaşıyor. Basın İlan Kurumu’ndan gelen resmi ilanlar; en büyük gelir kalemi. Bu gelir kaleminin mevcut ekonomik koşullar da dikkate alınarak geliştirilmesi, yerel basın için adeta yaşam kaynağı” dedi.
“Gazete birleşmeleri konusu zorlayıcı ve dayatmacı anlayışla ele alınamaz”

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile beraberindeki heyet; Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ı makamında ziyaret etti.

Göreve seçildikten sonra verdiği demeçlerde yerel basına desteğin artırılması noktasında olumlu açıklamalar yapan Genel Müdür Abdulkadir Çay ile görüşen ÇGC Heyeti olumlu izlenimlerle toplantıdan ayrıldı.

Başkan Cafer Esendemir; yerel medyanın çok zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi verdiğini, son dönemlerde özellikle Anadolu’da çok sayıda gazetenin yayın hayatını sonlandırdığını belirterek, “Gelirleri giderlerine yetmeyen gazeteler kepenk kapattı. Ülkemizdeki mevcut ekonomik koşullar ortada. Her geçen gün azalan resmi ilan gelirleri de giderleri karşılayamaz halde. Özellikle yerelde yayınlanması gereken birçok ihale birleştirilerek yüklü miktarlara ulaştığında yaygın basına verilerek, yerel basının ilan kaynakları kesiliyor. Ayrıca ihale ilanlarının yayın çeşitleri artırılarak gazetelerde yayınlanma tercihleri azaltılıyor. Bu durum da ilan gelirlerinin azalmasına yol açıyor. Girdilerdeki artış ise katlanılamaz hale geldi. SGK, Stopaj, KDV, Gelir Vergisi, Çalışanların maaşları, Kira vb giderler topyekün büyük meblağlara ulaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile ilan+abone+reklam gelirleri de azalan yerel basın zor günler yaşıyor. Basın İlan Kurumu’ndan gelen resmi ilanlar; en büyük gelir kalemi. Bu gelir kaleminin mevcut ekonomik koşullar da dikkate alınarak geliştirilmesi, yerel basın için adeta yaşam kaynağı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.