Ayşen Gruda Ölümünün ikinci yılında anıldı.

GÜNDEM 23.01.2021 - 12:03, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2365+ kez okundu.
 

Ayşen Gruda Ölümünün ikinci yılında anıldı.

Ayşen Gruda'yı saygıyla anıyoruz.

Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944 tarihinde Erman Ailesi’nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy’de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy’deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra lakabı “Domates Güzeli”  adıyla anılmaya başlandı. Sanat hayatına tiyatro ile başladıktan sonra sinemada oynadığı yardımcı roller ile karşımıza çıkan, çok sevdiğimiz filmlerin sanatçılarından biri olan, Domates Güzeli takma adlı sanatçı olan, değerli tiyatro ve sinema sanatçısı ,Yeşilçam'da ve tiyatro sahnesinde canlandırdığı karakterlerle hatırası içimizden asla silinmeyecek olan büyük sanatçı Ayşen Guruda'yı aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıldı.
Ayşen Gruda'yı saygıyla anıyoruz.

Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944 tarihinde Erman Ailesi’nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy’de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy’deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra lakabı “Domates Güzeli”  adıyla anılmaya başlandı.

Sanat hayatına tiyatro ile başladıktan sonra sinemada oynadığı yardımcı roller ile karşımıza çıkan, çok sevdiğimiz filmlerin sanatçılarından biri olan, Domates Güzeli takma adlı sanatçı olan, değerli tiyatro ve sinema sanatçısı ,Yeşilçam'da ve tiyatro sahnesinde canlandırdığı karakterlerle hatırası içimizden asla silinmeyecek olan büyük sanatçı Ayşen Guruda'yı aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.