Adıyaman Belediyesi’nden su fırsatçılarına yasal işlem

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.08.2025 - 16:34, Güncelleme: 12.08.2025 - 05:56 271 kez okundu.
 

Adıyaman Belediyesi’nden su fırsatçılarına yasal işlem

ADIYAMAN (PHA) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte içme suyuna orantısız zam yapan 13 işletme hakkında yasal işlem başlattı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde içme suyu satışı yapan market, bakkal ve şarküterilere yönelik fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor. Yaklaşık 50 işyerinde yapılan kontrollerde, fırsatçılık yaparak orantısız fiyat artışı uyguladığı belirlenen 13 işletme hakkında tutanak tutuldu. Bu işletmeler, cezai işlem uygulanmak üzere Adıyaman Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk edildi. Denetimlerde ayrıca raf ve kasa fiyatlarının uyumu da kontrol edildi. Etiket ile kasa fiyatı arasında fark tespit edilen işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemler başlatıldı. “Fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz” Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, denetimlerin aralıksız süreceğini vurgulayarak şunları söyledi: “İçme suyu sorununun yaşandığı bu günlerde, vatandaşlarımızın mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Belediye olarak hemşehrilerimizin sağlıklı ve uygun fiyatlı içme suyuna ulaşabilmesi için sahada tedbirlerimizi ve denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Fiyat oyunlarıyla halkımızın cebine göz dikenlere karşı tüm yasal işlemleri kararlılıkla uygulayacağız.” Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte içme suyuna orantısız zam yapan 13 işletme hakkında yasal işlem başlattı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde içme suyu satışı yapan market, bakkal ve şarküterilere yönelik fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor. Yaklaşık 50 işyerinde yapılan kontrollerde, fırsatçılık yaparak orantısız fiyat artışı uyguladığı belirlenen 13 işletme hakkında tutanak tutuldu. Bu işletmeler, cezai işlem uygulanmak üzere Adıyaman Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Denetimlerde ayrıca raf ve kasa fiyatlarının uyumu da kontrol edildi. Etiket ile kasa fiyatı arasında fark tespit edilen işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemler başlatıldı.

“Fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz”
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, denetimlerin aralıksız süreceğini vurgulayarak şunları söyledi:
“İçme suyu sorununun yaşandığı bu günlerde, vatandaşlarımızın mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Belediye olarak hemşehrilerimizin sağlıklı ve uygun fiyatlı içme suyuna ulaşabilmesi için sahada tedbirlerimizi ve denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Fiyat oyunlarıyla halkımızın cebine göz dikenlere karşı tüm yasal işlemleri kararlılıkla uygulayacağız.”

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.