Adalet Bakanlığı’ndan e-Avukat uygulaması

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 05.04.2026 - 11:54, Güncelleme: 05.04.2026 - 12:59 2011 kez okundu.
 

Adalet Bakanlığı’ndan e-Avukat uygulaması

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla güvenli dijital ortamda görüşebilmesini sağlayan e-Avukat uygulamasını hayata geçirdi.

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla yüz yüze görüşme zorunluluğunu ortadan kaldıran e-Avukat uygulamasını devreye aldı. Sistem sayesinde avukatlar, dijital altyapı üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde müvekkilleriyle görüşebilecek. Dijital dönüşüm yargıda hız kazandırıyor Adalet Bakanı Akın Gürlek, e-Avukat uygulamasının savunma hakkının daha etkin kullanılmasını sağlayacağını ve adalet hizmetlerinde dijital dönüşümü ileriye taşıyacağını belirtti. Bakan Gürlek, uygulama ile avukatların hükümlü ve tutuklularla güvenli şekilde görüntülü görüşebileceğini vurguladı. e-Avukat, avukatların saatler süren ulaşım ve erişim yükünü ortadan kaldırarak işlerini daha pratik yürütmelerine imkân tanıyor. Bakanlık, uygulamanın çalışma şartlarını kolaylaştıran ve savunma hakkını güçlendiren adım olarak hayata geçirildiğini açıkladı. (İLKHA)
Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla güvenli dijital ortamda görüşebilmesini sağlayan e-Avukat uygulamasını hayata geçirdi.

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla yüz yüze görüşme zorunluluğunu ortadan kaldıran e-Avukat uygulamasını devreye aldı. Sistem sayesinde avukatlar, dijital altyapı üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde müvekkilleriyle görüşebilecek.

Dijital dönüşüm yargıda hız kazandırıyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, e-Avukat uygulamasının savunma hakkının daha etkin kullanılmasını sağlayacağını ve adalet hizmetlerinde dijital dönüşümü ileriye taşıyacağını belirtti. Bakan Gürlek, uygulama ile avukatların hükümlü ve tutuklularla güvenli şekilde görüntülü görüşebileceğini vurguladı. e-Avukat, avukatların saatler süren ulaşım ve erişim yükünü ortadan kaldırarak işlerini daha pratik yürütmelerine imkân tanıyor. Bakanlık, uygulamanın çalışma şartlarını kolaylaştıran ve savunma hakkını güçlendiren adım olarak hayata geçirildiğini açıkladı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami chat islami sohbetler bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat