ABD'de on binler göçmen protesto için meydanlarda

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 31.01.2026 - 20:23, Güncelleme: 01.02.2026 - 06:54 2077+ kez okundu.
 

ABD'de on binler göçmen protesto için meydanlarda

ABD'de on binlerce kişi, Minnesota eyaletinde federal göçmenlik polisinin bu ay iki ABD vatandaşını öldürmesi sonrası meydanlarda protesto gerçekleştirdi.

ABD'de on binlerce kişi, göçmenlik polisinin uygulamalarını meydanlarda protesto etti. Hedefte başkan Donald Trump ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi vardı. İki Amerikalının kısaca ICE olarak bilinen Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından öldürüldüğü Minnesota eyaletinde, en büyük protestolar yapıldı. Protestoların merkez üssü olarak gösterilen Minneapolis'te binlerce kişi, sıfırın altında 14 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına rağmen meydanlara indi. Kentin pek çok caddesi protesto nedeniyle trafiğe kapatılırken,, göstericiler Hükumet Binası Parkı'nı doldurdu. Protestocular, ICE görevlilerinin eyaleti terk etmesini istedi. Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde protestocular, Metropolitan Gözetim Merkezi'ne giderek dev bir konteynerle kurumun girişini kapattı. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Washington'da da dondurucu soğuğa rağmen sokaklarda protestolar yapıldı. Baskılar karşısında ABD Adalet Bakanlığı, ABD vatandaşı Alex Pretti'nin Minneapolis kentinde göçmen polislerince öldürülmesine yönelik soruşturma başlattı. Bakanlık, göçmen polislerinin 7 Ocak'ta Renee Good adlı ABD vatandaşının öldürülmesine ilişkin etkili soruşturma yürütmemekle suçlanıyor. (İLKHA)
ABD'de on binlerce kişi, Minnesota eyaletinde federal göçmenlik polisinin bu ay iki ABD vatandaşını öldürmesi sonrası meydanlarda protesto gerçekleştirdi.

ABD'de on binlerce kişi, göçmenlik polisinin uygulamalarını meydanlarda protesto etti.

Hedefte başkan Donald Trump ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi vardı.

İki Amerikalının kısaca ICE olarak bilinen Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından öldürüldüğü Minnesota eyaletinde, en büyük protestolar yapıldı.

Protestoların merkez üssü olarak gösterilen Minneapolis'te binlerce kişi, sıfırın altında 14 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına rağmen meydanlara indi.

Kentin pek çok caddesi protesto nedeniyle trafiğe kapatılırken,, göstericiler Hükumet Binası Parkı'nı doldurdu.

Protestocular, ICE görevlilerinin eyaleti terk etmesini istedi.

Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde protestocular, Metropolitan Gözetim Merkezi'ne giderek dev bir konteynerle kurumun girişini kapattı.

Göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

Washington'da da dondurucu soğuğa rağmen sokaklarda protestolar yapıldı.

Baskılar karşısında ABD Adalet Bakanlığı, ABD vatandaşı Alex Pretti'nin Minneapolis kentinde göçmen polislerince öldürülmesine yönelik soruşturma başlattı.

Bakanlık, göçmen polislerinin 7 Ocak'ta Renee Good adlı ABD vatandaşının öldürülmesine ilişkin etkili soruşturma yürütmemekle suçlanıyor. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami chat islami sohbetler bizim mekan