Ezgi Güven
Köşe Yazarı
Ezgi Güven
 

Kedi ve köpeklerde Beslenmenin Önemi

Kedi ve köpeklerde Beslenmenin Önemi Merhabalar ben Evapet Bakım Merkezi işletme sahibi Ezgi Güven. Uzun yıllar meslek kariyerim de karşılaştığım beslenme ile ilgili yanlışlardan ve doğru bilinen yanlışlardan bahsetmek istedim. Öncelikle doğru beslenme tüm canlı türleri için oldukça önemlidir. Birçok sağlık sorunlarının temeline baktığımızda düzensiz ve yanlış beslenme rol almaktadır. Peki, bunların sonuçları nelerdir? Ağız kokusu ve dişlerde tartar oluşumu ileri boyutlarda diş kaybı Aşırı dışkılama ve dışkı da anormal kokular  Uzun süreli tüy döküntüsü ve tüylerde matlaşma Deri de koku, mantar ve egzama belirtileri   Bu belirtiler dışarıdan bakıldığında kolaylıkla teşhis edilebilecek sonuçlardır. Peki, göremediğimiz boyutta neler oluyor?   Gastro-intestinal sorunların başında sindirilemeyen mamalarda bağırsaklarda tıkanma söz konusudur. Beslenmeye dayalı karaciğer – böbrek yetmezliği   Saydığımız etkenlerden birçoğunu evcil dostlarınız yaşıyor olabilir. Peki, bu etkenlerle karşılaştığımızda ne yapmalıyız?   Bu etkenlerden en az 1 tanesi ile karşı karşıya kalmış isek kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmek yerine dostunuzun temel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı ve ona göre en doğru besini seçmeliyiz. Mesela kedi veya köpeğiniz kısır mı, diş tatarları var mı, kalıtsal veya sonradan oluşan bir sağlık problemi var mı tüy parlaklığı, uzunluğu, dökülme periyodu nasıl ne durumda? Deri sağlığı nasıl, en son ne zaman derisinde yaralanmalar oldu ve bu yaralanmaların hangisi gıdaya bağlı reaksiyonlardı ve bu gıdanın içeriği neydi, derisinde anormal bir koku var mı deride tüy seyrekliği mevcut mu? Tüm bunları göz önünde bulundurursak ve cevap verebilirsek minik dostumuz için en doğru besin kaynağını bulmuşuz demektir. Bir sonra ki yazımda tekrar buluşmak üzere ..
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2020 - Salı
Ezgi Güven

Kedi ve köpeklerde Beslenmenin Önemi

Kedi ve köpeklerde Beslenmenin Önemi

Merhabalar ben Evapet Bakım Merkezi işletme sahibi Ezgi Güven. Uzun yıllar meslek kariyerim de karşılaştığım beslenme ile ilgili yanlışlardan ve doğru bilinen yanlışlardan bahsetmek istedim. Öncelikle doğru beslenme tüm canlı türleri için oldukça önemlidir. Birçok sağlık sorunlarının temeline baktığımızda düzensiz ve yanlış beslenme rol almaktadır.

Peki, bunların sonuçları nelerdir?

  • Ağız kokusu ve dişlerde tartar oluşumu ileri boyutlarda diş kaybı
  • Aşırı dışkılama ve dışkı da anormal kokular
  •  Uzun süreli tüy döküntüsü ve tüylerde matlaşma
  • Deri de koku, mantar ve egzama belirtileri

 

Bu belirtiler dışarıdan bakıldığında kolaylıkla teşhis edilebilecek sonuçlardır. Peki, göremediğimiz boyutta neler oluyor?

 

  • Gastro-intestinal sorunların başında sindirilemeyen mamalarda bağırsaklarda tıkanma söz konusudur.
  • Beslenmeye dayalı karaciğer – böbrek yetmezliği

 

Saydığımız etkenlerden birçoğunu evcil dostlarınız yaşıyor olabilir. Peki, bu etkenlerle karşılaştığımızda ne yapmalıyız?

 

Bu etkenlerden en az 1 tanesi ile karşı karşıya kalmış isek kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmek yerine dostunuzun temel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı ve ona göre en doğru besini seçmeliyiz.

Mesela kedi veya köpeğiniz kısır mı, diş tatarları var mı, kalıtsal veya sonradan oluşan bir sağlık problemi var mı tüy parlaklığı, uzunluğu, dökülme periyodu nasıl ne durumda?

Deri sağlığı nasıl, en son ne zaman derisinde yaralanmalar oldu ve bu yaralanmaların hangisi gıdaya bağlı reaksiyonlardı ve bu gıdanın içeriği neydi, derisinde anormal bir koku var mı deride tüy seyrekliği mevcut mu? Tüm bunları göz önünde bulundurursak ve cevap verebilirsek minik dostumuz için en doğru besin kaynağını bulmuşuz demektir.

Bir sonra ki yazımda tekrar buluşmak üzere ..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.