Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden tepki çeken karar

GÜNDEM 14.09.2021 - 11:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2282+ kez okundu.
 

Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden tepki çeken karar

Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden tepki çeken karar Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Solaklı Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne çok sayıda hastanın kabul edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Daha önce hastaların tek tek alındığı ASM’ye Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından böyle bir talimat verildiği öğrenildi. Vatandaşlar Adana Valisi ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne seslenerek bu önemli konuya bir çözül bulmalarını istedi. Koronavirüs vakalarının arttığı dönemde vatandaşlar Solaklı Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne çok sayıda hastanın aynı anda içeri alınmasına tepki gösterdi. Daha önce dışarıda bekletilen ve muayene sıraları geldiğinden tek tek çağrılan hastalar son dönemde topluca içeri alınmaya başlandı. Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çobanve yönetimi tarafından vatandaşların ASM’lere toplu şekilde alınması yönünde talimat verildiği önü sürüldü. Vatandaşlar Dr. Abdusselam Çoban ve yönetimine bu kararından ötürü tepki gösterdi. Sağlıklarına kavuşmak için geldikleri Aile Sağlığı Merkezi’ne geldiklerini söyleyen vatandaşlar, ancak ASM’de kalabalıktan ötürü virüse yakalanmaktan korktuklarını söyledi. Vatandaşlar hastaların en fazla 6’şar kişi olarak içeri çağrılmasının daha doğru olacağını belirterek, “Görüyorsunuz önüne gelen içeriye giriyor. İçerisi aşırı yoğun. Buda virüse davetiye çıkartıyor. Bunun için korkudan içeri giremiyoruz. Kapının dışında sıramızın gelmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar. Adana Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çoban’a tepki gösteren vatandaşlar, “Adana Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çoban, sahada yaşanan olumsuzlukları görmeden, yoğun pandemi şartlarında, kendi ASM’lerinde vatandaşın mağdur olmaması için, çözümler üretmeye çalışan doktorlarının, özverili çalışmasını göz ardı edip, vatandaşı mağdur edecek  şekilde uygulamalar yapması konusunda direten ve bu pandemi şartlarında insanların sağlığını  hiçe sayan Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğünü kınıyoruz. Solaklı halkının bu mağduriyetine lütfen el uzatın.” dediler.  Vatandaşlar Adana Valisi Süleyman Elban ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar seslenerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden tepki çeken karar

Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Solaklı Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne çok sayıda hastanın kabul edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Daha önce hastaların tek tek alındığı ASM’ye Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından böyle bir talimat verildiği öğrenildi. Vatandaşlar Adana Valisi ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne seslenerek bu önemli konuya bir çözül bulmalarını istedi.

Koronavirüs vakalarının arttığı dönemde vatandaşlar Solaklı Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne çok sayıda hastanın aynı anda içeri alınmasına tepki gösterdi. Daha önce dışarıda bekletilen ve muayene sıraları geldiğinden tek tek çağrılan hastalar son dönemde topluca içeri alınmaya başlandı. Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çobanve yönetimi tarafından vatandaşların ASM’lere toplu şekilde alınması yönünde talimat verildiği önü sürüldü. Vatandaşlar Dr. Abdusselam Çoban ve yönetimine bu kararından ötürü tepki gösterdi.

Sağlıklarına kavuşmak için geldikleri Aile Sağlığı Merkezi’ne geldiklerini söyleyen vatandaşlar, ancak ASM’de kalabalıktan ötürü virüse yakalanmaktan korktuklarını söyledi. Vatandaşlar hastaların en fazla 6’şar kişi olarak içeri çağrılmasının daha doğru olacağını belirterek, “Görüyorsunuz önüne gelen içeriye giriyor. İçerisi aşırı yoğun. Buda virüse davetiye çıkartıyor. Bunun için korkudan içeri giremiyoruz. Kapının dışında sıramızın gelmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Adana Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çoban’a tepki gösteren vatandaşlar, “Adana Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çoban, sahada yaşanan olumsuzlukları görmeden, yoğun pandemi şartlarında, kendi ASM’lerinde vatandaşın mağdur olmaması için, çözümler üretmeye çalışan doktorlarının, özverili çalışmasını göz ardı edip, vatandaşı mağdur edecek  şekilde uygulamalar yapması konusunda direten ve bu pandemi şartlarında insanların sağlığını  hiçe sayan Yüreğir İlçe Sağlık Müdürlüğünü kınıyoruz. Solaklı halkının bu mağduriyetine lütfen el uzatın.” dediler. 

Vatandaşlar Adana Valisi Süleyman Elban ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar seslenerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.