Yeni Kovid varyantlar ortaya çıkabilir

31.12.2021 - 21:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2378+ kez okundu.
 

Yeni Kovid varyantlar ortaya çıkabilir

Dünya Sağlık Örgütü, salgın esnasında mevcut aşıları işe yaramaz hale getirebilecek yeni Kovid-19 varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Yeni varyantların önlemlerimizden kaçması, mevcut aşılara ya da geçmiş enfeksiyonlara karşı tamamen dirençli hale gelmesi ve bununla birlikte aşı uyarlamalarını gerektirmesi mümkün.” Salgın esnasında mevcut aşıları işe yaramaz hale getirebilecek Kovid-19 varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bu salgın uzadıkça, yeni varyantların önlemlerimizden kaçması, mevcut aşılara ya da geçmiş enfeksiyonlara karşı tamamen dirençli hale gelmesi, aşı uyarlamalarını gerektirmesi mümkündür." Kovid-19 yeni ortaya çıkan Omicron varyantı sonrasında uyarıda bulunurken, ülkelere küresel tedarikleri iyileştirmek, Kovid aşılarına ve diğer önemli sağlık ekipmanlarına erişim sağlamak için birlikte çalışmaya yönelik devamlı tekrarladığı çağrılarını yineledi. Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı siyasi liderlerin “hakkaniyeti baltaladığını ve yeni varyantların ortaya çıkması için ideal koşulları yarattığını” söyleyerek eleştirdi. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Genellikle az sayıda insan tarafından yayılan yanlış bilgi ve dezenformasyon, bilimi ve hayat kurtaran sağlık araçlarına olan güveni baltalayan sürekli bir dikkat dağıtıcı olmuştur." Uzmanlar Kovid aşıları, Omicron kaynaklı ciddi hastalıkları önlemede etkili olduğunu, yeni varyant kaynaklı enfeksiyonu önlemede çok daha az etkili olduklarını söylüyor. Güçlendirici aşıların, Omicron'un neden olduğu semptomatik hastalığa karşı korumayı önemli ölçüde artırdığı söylendi.
Dünya Sağlık Örgütü, salgın esnasında mevcut aşıları işe yaramaz hale getirebilecek yeni Kovid-19 varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Yeni varyantların önlemlerimizden kaçması, mevcut aşılara ya da geçmiş enfeksiyonlara karşı tamamen dirençli hale gelmesi ve bununla birlikte aşı uyarlamalarını gerektirmesi mümkün.” Salgın esnasında mevcut aşıları işe yaramaz hale getirebilecek Kovid-19 varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.


Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bu salgın uzadıkça, yeni varyantların önlemlerimizden kaçması, mevcut aşılara ya da geçmiş enfeksiyonlara karşı tamamen dirençli hale gelmesi, aşı uyarlamalarını gerektirmesi mümkündür." Kovid-19 yeni ortaya çıkan Omicron varyantı sonrasında uyarıda bulunurken, ülkelere küresel tedarikleri iyileştirmek, Kovid aşılarına ve diğer önemli sağlık ekipmanlarına erişim sağlamak için birlikte çalışmaya yönelik devamlı tekrarladığı çağrılarını yineledi.


Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı siyasi liderlerin “hakkaniyeti baltaladığını ve yeni varyantların ortaya çıkması için ideal koşulları yarattığını” söyleyerek eleştirdi. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Genellikle az sayıda insan tarafından yayılan yanlış bilgi ve dezenformasyon, bilimi ve hayat kurtaran sağlık araçlarına olan güveni baltalayan sürekli bir dikkat dağıtıcı olmuştur."


Uzmanlar Kovid aşıları, Omicron kaynaklı ciddi hastalıkları önlemede etkili olduğunu, yeni varyant kaynaklı enfeksiyonu önlemede çok daha az etkili olduklarını söylüyor. Güçlendirici aşıların, Omicron'un neden olduğu semptomatik hastalığa karşı korumayı önemli ölçüde artırdığı söylendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.