Yarasalarda Bulunan Khosta-2 Adlı Yeni Bir Koronavirüs Ortaya Çıktı

28.09.2022 - 12:12, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2156+ kez okundu.
 

Yarasalarda Bulunan Khosta-2 Adlı Yeni Bir Koronavirüs Ortaya Çıktı

Bilim adamları Rusya bölgesinde yarasalarda bulunan Khosta-2 adlı yeni bir Kovid-19'a karşı acil aşı geliştirilmesi gerektiğini; aksi halde insanlara hızla bulaşan ölümcül bir hayvan virüsünün başka bir salgını tetikleyebileceğini söyledi.

Khosta-2 adı verilen yeni virüs, Rusya’nın Sochi Ulusal Parkı’ndaki nalburunlu yarasalarda tespit edildi. Bu yarasa türünün Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaşamını sürdürdüğü açıklandı. Rusya'daki araştırmacılar, 2020 yılında başka bir yarasa virüsü olan Khosta-1 ile birlikte Khosta-2'ye ilk rastladıklarında, her iki patojen özellikle tehlikeli görünmüyordu. İkisi de SARS-CoV-2 ile yakından ilişkili değildi. Araştırmacıların insan bağışıklık sistemini antagonize etmek için gerekli olduğunu düşündükleri bazı genlerden yoksun olan farklı bir soydan geldiği belirlendi.Daha yakından incelendiğinde uzmanlar, Khosta-2'de bazı endişe verici özellikler belirledi. AŞILARA DİRENÇLİ SARS-CoV-2'ye benzer şekilde, yarasalar arasında keşfedilen ve Khosta-2 olarak bilinen yeni solunum yolu virüsü, aynı giriş yollarını kullanarak insan hücrelerini enfekte edebilen sivri proteinlerle kaplı. Bu proteinlerdeki reseptör bağlama alanlarının da Kovid-19 aşısı tarafından tetiklenen monoklonal antikorlara karşı tam direnç gösterdiği belirlendi.   BİLİM İNSANLARINDAN UYARI   Araştırmanın yazarları, "Kritik olarak, bulgularımız yeni ve daha geniş kapsamlı sarbekovirüs aşılarının geliştirilmesine devam edilmesinin acil ihtiyacının altını bir kez daha çiziyor."
Bilim adamları Rusya bölgesinde yarasalarda bulunan Khosta-2 adlı yeni bir Kovid-19'a karşı acil aşı geliştirilmesi gerektiğini; aksi halde insanlara hızla bulaşan ölümcül bir hayvan virüsünün başka bir salgını tetikleyebileceğini söyledi.

Khosta-2 adı verilen yeni virüs, Rusya’nın Sochi Ulusal Parkı’ndaki nalburunlu yarasalarda tespit edildi.

Bu yarasa türünün Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaşamını sürdürdüğü açıklandı. Rusya'daki araştırmacılar, 2020 yılında başka bir yarasa virüsü olan Khosta-1 ile birlikte Khosta-2'ye ilk rastladıklarında, her iki patojen özellikle tehlikeli görünmüyordu.

İkisi de SARS-CoV-2 ile yakından ilişkili değildi. Araştırmacıların insan bağışıklık sistemini antagonize etmek için gerekli olduğunu düşündükleri bazı genlerden yoksun olan farklı bir soydan geldiği belirlendi.Daha yakından incelendiğinde uzmanlar, Khosta-2'de bazı endişe verici özellikler belirledi.

AŞILARA DİRENÇLİ

SARS-CoV-2'ye benzer şekilde, yarasalar arasında keşfedilen ve Khosta-2 olarak bilinen yeni solunum yolu virüsü, aynı giriş yollarını kullanarak insan hücrelerini enfekte edebilen sivri proteinlerle kaplı.

Bu proteinlerdeki reseptör bağlama alanlarının da Kovid-19 aşısı tarafından tetiklenen monoklonal antikorlara karşı tam direnç gösterdiği belirlendi.

 

BİLİM İNSANLARINDAN UYARI

 

Araştırmanın yazarları, "Kritik olarak, bulgularımız yeni ve daha geniş kapsamlı sarbekovirüs aşılarının geliştirilmesine devam edilmesinin acil ihtiyacının altını bir kez daha çiziyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.